Biografia unui icon SEAN CONNERY, veritabilul JAMES BOND si distinsul SIR SEAN CONNERY

E deajuns sa spui SEAN CONNERY si ce iti vine in minte primul lucru? Un barbat adevarat ,un barbat din LIGA GENTLEMAN , un stralucit ACTOR, PRODUCATOR, CANTARET si nu in cele din urma AUTOR al unei carti despre viata sa.

Mare admirator al sporturilor, iubitor de femei ,istorie si tara natala. Este autor al nenumaratelor  vorbe de duh, numitele QUOTES in engleza. Extrem de amuzante si pline de sare si piper.

Talentul sau, distinctiile primite de-a lungul vietii, contributia adusa cinematografiei i-au adus titlul de SIR.

Este unul dintre putinii actori renumiti, recunoscuti, iubiti si apreciati doar dupa prenume SEAN.

Este minunatul, SIR SEAN CONNERY. Si THOMAS, deci, vorbim de SIR THOMAS SEAN CONNERY.
poze SEAN CONNERY wiki biografic blog vedete
A castigat un singur premiu OSCAR, doua premii BAFTA AWARDS, trei premii GOLDEN GLOBE inclusiv premiul  CECIL DE MILLE AWARD si HENRIETTES AWARD.

I se mai spune si BIG TAM. Si nu degeaba. Are o statura impunatoare, masoara 1,89cm inaltime,ochii au o privire patrunzatoare. Corp atletic si magnetism cat cuprinde. Magnetism, succes, ambitie,sex-appeal. Intoarce privirile deopotriva pe cele ale barbatilor si femeilor. Astazi a ajuns la venerabila varsta de 82 de ani.

Si este extrem de activ. Se ocupa de cartea autobiografica desi una din vorbele de duh se refera si la aceasta activitate.

Cu mult umor SIR SEAN CONNERY spunea ca aceasta activitate presupune sa faca corecturi si retusuri la viata sa. Asta in timp ce viata care i-a mai ramas ramane netraita.

S-a nascut la 25 august 1930 la EDINBURGH, SCOTLAND in MAREA BRITANIE. Este unul dintre cei mai vestiti scotieni ai lumii.

In ciuda conditiei modeste a parintilor, SEAN CONNERY a ajuns unul dintre cei mai stralucitori actori ai cinematografiei si are o cariera demna de toata admiratia.

SEAN CONNERY a fost pasionat de sport dintotdeauna mai ales de body-building. Chiar a fost unul dintre participantii la concursul MR. UNIVERSE. Acest concurs ii prilejuieste intalnirea cu unul din oamenii care il vor convinge sa isi indrepte pasii si visele spre actorie.

La inceputul activitatii sale a realizat cateva reclame la televiziunea britanica. La scurt timp primeste primul sau rol intr-un film american in 1957, in THE JACK BENNY PROGRAMME.

In 1959 joaca in filmul lui WALT DISNEY-"DARBY O BILL AND THE PEOPLE." Producatorul ALBERT BROCCOLO avea sa fie cel mai mare fan al actorului dar si omul care ii va marca cu certitudine o schimbare in intreaga cariera si viata. De numele acestui producator se leaga faima pe care a cunoscut-o SEAN CONNERY.

Una din cele mai stralucite aparitii in rolul lui JAMES BOND este cea a marelui actor  CAREY GRANT. Producatorul ALBERT BROCCOLI avea sa scrie adaptarea scenariului dupa cartea lui JAN FLEMMING al carui erou era un spion inteligent si carismatic numit JAMES BOND.
Broccoli ii incredinteaza rolul lui JAMES BOND necunoscutului actor in acea vreme SEAN CONNERY.

Asta in ciuda opozitiei autorului FLEMING care il numea pe CONNERY drept un cascador'' superdezvoltat." SEAN CONNERY il interpreteaza magistral pe JAMES BOND si publicul l-a adorat din prima clipa.

In 1971 il regasim pe SEAN CONNERY in " DIAMONDS ARE FOREEVER". Actorul nu a fost incantat sa mai apara in rolul de spion dar problemele financiare si ocazia de a-si aduce contributia la scrierea scenariului l-au convins sa accepte.

Urmeaza alt film tot cu BOND si anume " SAY NEVER AGAIN", un remake dupa " THUNDERBALL". Avea sa fie ultimul film din seria BOND realizat de EON PRODUCTIONS si familia producatorului ALBERT BROCCOLI.
Sean-Connery-Biografie_James_Bond
Un nou succes la box office pentru SEAN CONNERY, restabilirea carierei si posibilitatea de a se retrage.
Dar si multa dezamagire si un gust amar asta a insemnat pentru SEAN CONNERY interpretarea rolului de spion . Celebritatea a avut un gust amar.

SEAN CONNERY se retrage din activitate. O perioada doar pentru ca avea sa revina in 1986 in filmul care s-a bucurat de un succes urias "IN NUMELE TRANDAFIRULUI". Pentru acest rol SEAN a castigat un premiu BAFTA.

In 1987 ii are ca parteneri pe ROBERT DE NIRO si KEVIN COSTNER in THE UNTACHABLES.
Pentru acest rol SEAN CONNERY va fi premiat cu un OSCAR , primul si ultimul castigat.

Dupa 1989 SEAN CONNER se bucura de acelasi succes profesional si intra in pielea personajului, tatal lui HARRISON FORD in INDIANA JONES si THE CRUSADE.

Joaca apoi alaturi de ALEC BALDWIN in THE HUST FOR RED OCTOBER.

Carismaticul SEAN CONNER joaca si alaturi de NICHOLAS CAGE in THE ROCKalaturi de CATHERINE ZETA JONES in THE ENTRAPMENT. Un rol de hot specialist. Frumusetea CATHERINEI ZETA JONES si ea o scotianca, magnetismul lui CONNERY si gata  succesul.

In anul 2000 SEAN joaca intr-un film fara prea mari castiguri la box office "FINDING FORRESTER".

Anul 2003 inseamna pentru SEAN aparitia in ultimul sau film numit THE LEAGUE OF GENTLEMAN. Bugetul a fost unul exorbitant, lucru aspru criticat de SEAN CONNERY.

Actorul scotian a refuzat sa apara in INDIANA JONES AND THE KINGDOM OF THE CRYSTAL SKULL.

Recent, SEAN a mai refuzat o oferta de a aparea intr-o seria noua a filmului in care a mai jucat THE UNTACHABLES. Si refuzul a inclus si o oferta fabuloasa de bani.

Despre femei SEAN CONNERY a spus ca le iubeste desi nu le intelege. Cum? Trebuie sa fie o gluma cred. SEAN a fost insurat de doua ori cu o actrita  DIANE CLIENTO, cu care a trait 11 ani si apoi cu o artista MICHELINE ROQUERBRUNE.

Dar ce femei i-au stat in preajma!!! Si nu stim exact daca toate au fost idile, aventuri sau doar speculatii.

Sa ne gandim ca SEAN a avut ocazia sa cunoasca mai multe tipuri de frumusete feminina. Numai daca rostim nume ca LANA TARNER, BRIGITTE BARDOT, URSULA ANDERSS, JOANNE GILBERT.

Frumuseti eterne. Dar si nume ca SUE LLOYD, SABRINA, KATHERINE SNOW, CAROL SOPEL, JULIE HAMILTON, RAQUEL WELCH, JILL St JOHN, GENA ROWLAND, BETTY KELLY, JOYCE WEBBER, MAXINE DANIELS, SHELLEY WINTERS.

Un adevarat gentleman care nu putea sa rosteasca numele iubitelor. Asa ca i-a lasat pe ziaristi sa creada ce vor marginindu-se sa spuna doar ca cert este un mare iubitor al frumusetii feminine.

SEAN CONNERYa spus ca nu i-s displacut BOND. Nu poate decat sa admire maiestria realizarii unui asemenea personaj care in mod cert cere anumite calitati. Asta ca sa se linisteasca ei care au crezut ca i-a displacut sa il interpreteze pe BOND. Si chiar daca a pastrat un gust amar asta nu inseamna ca nu a acceptat. L-a luat pur si simplu ca pe un rol. Caci daca nu ar fi fost asa, ar fi cautat alte roluri.
poze SEAN CONNERY wiki biografic blog vedete
Si pentru ca vorbim de personajul erou atat de iubit de tineri si nu numai, SEAN CONNERY nu s-a sfiit sa spuna ce crede si despre ceilalti actori care l-au interpretat pe JAMES BOND.

DANIEL CRAIG, in viziunea lui SEAN este un actor bun si o alegere buna, o cotitura in interpretatrea lui BOND. PIERCE BROSNAN este o alta  alegere corecta si lui SEAN i-a placut interpretarea  acestuia in THE GOLDEN EYE in 1995.

Despre TIMOTHY DALTON nu are cuvinte de lauda. Crede ca a interpretat rolul lui BOND intr-o maniera totalmente gresita. De ce? SEAN crede ca a fi BOND e sinonim cu amenintarea si pericolul. Altfel la ce bun sa fii BOND? CINE IL JOACA PE JAMES BOND TREBUIE SA FIE PERICULOS.

SEAN CONNERY marturiseste ca atunci cand i-a fost trimis spre lectura scenariul la  THE LORD OF THE RINGS, unde urma sa il joce pe GANDOLF, nici nu a inteles scenariul. si nici nu citise cartea lui J R  TOLKIN. Spunea SEAN" HOBBIT, BOBBIT oare ce? Desigur unul dintre quotes-urile lui SEAN.

SIR THOMAS SEAN CONNERY ramane acum si mereu un icon actor pentru generatii de tineri de aici incolo. Admirat, iubit pentru umorul si modestia lui. In fond spune el este doar un actor , nu opereaza pe creier. Si daca isi face treaba asa cum trebuie oamenii nu vor veni sa ii cera banii inapoi.

" I AM AN ACTOR, IT S NOT A BRAIN SURGERY. IF I DO MY JOB RIGHT, PEOPLE WONT ASK FOR THEIR MONEY BACK."

Un ACTOR SPECIAL, un PROFESIONIST, un BARBAT DISTINS SI CULTIVAT, asta e pentru cinefili SEAN CONNERY. Desigur un SIR !


Filme SEAN CONNERY
2012 - Sir Billi
2006 - Sir Billi the Vet
2003 - The League of Extraordinary Gentlemen - Allan Quatermain
2003 - Freedom: A History of Us - John Muir
2000 - Finding Forrester - William Forrester
1999 - Entrapment - Robert MacDougal
1998 - Playing by Heart - Paul
1998 - The Avengers - Sir August de Wynter
1996 - DragonHeart - Draco
1996 -  The Rock - John Patrick Mason
1996 - Scene by Scene
1995 - First Knight - King Arthur
1995 - Just Cause - Paul Armstrong
1994 - A Good Man in Africa - Dr. Alex Murray
1993 - Rising Sun - Capt. John Connor
1993 -  The Princess and the Cobbler - Tack the Cobbler
1992 - Medicine Man - Dr. Robert Campbell
1991 - Highlander II -Juan Sánchez Villa-Lobos Ramírez
1991 - Robin Hood: Prince of Thieves - King Richard
1990 - The Hunt for Red October - Marko Ramius
1990 - The Russia House - Barley
1989 - Family Business - Jessie
1989 - Indiana Jones and the Last Crusade - Professor Henry Jones
1988 - The Presidio - Lt. Col. Alan Caldwell
1987 - The Untouchables - Jim Malone
1986 - Highlander - Juan Sanchez Villa-Lobos Ramirez
1986 - The Name of the Rose - William of Baskerville
1984 -  Sword of the Valiant: The Legend of Sir Gawain and the Green Knight - The Green Knight
1983 - Never Say Never Again - James Bond
1982 - Five Days One Summer - Douglas Meredith
1982 - Wrong Is Right - Patrick Hale
1981 - Outland - Marshall William T. O'Niel
1981 - Time Bandits - King Agamemnon, Fireman
1979 - Cuba - Maj. Robert Dapes
1979 - Meteor - Paul Bradley
1979 - The Great Train Robbery - Pierce
1977 - A Bridge Too Far - Major General Urquhart
1976 - Robin and Marian - Robin Hood
1976 - The Next Man - Khalil Abdul-Muhsen
1975 - The Man Who Would Be King - Daniel Dravot
1975 - The Wind and the Lion - Mulai Ahmed er Raisuli
1974 - Murder on the Orient Express - Col. Arbuthnot
1974 - The Terrorists - Col. Nils Tahlvik
1974 - Zardoz - Zed
1972 - The Offence - Detective Sergeant Johnson
1971 - Diamonds Are Forever - James Bond
1971 - The Anderson Tapes - Anderson
1970 - The Molly Maguires - Jack Kehoe
1969 - The Red Tent - Roald Amundsen
1969 - Male of the Species - MacNeil
1968 - Shalako - Shalako
1967 - You Only Live Twice - James Bond
1966 - A Fine Madness - Samson Shillitoe
1965 - The Hill - Joe Roberts
1965 - Thunderball - James Bond
1964 - Goldfinger - James Bond
1964 - Marnie - Mark Rutland
1964 - Woman of Straw - Anthony 'Tony' Richmond
1963 - From Russia with Love - James Bond
1962 - Dr. No - James Bond
1962 - The Longest Day - Pvt. Flanagan
1961 - Operation Snafu - Pedlar Pascoe
1961 - The Frightened City - Paddy Damion
1961 - Anna Karenina - Count Alexis Wronski
1961 - Macbeth -Macbeth
MAI POTI CITI