Biografie CLAIRE CHRISTINE DANES, actrita din serialul premiat cu EMMY, neuitata JULIETA are familie si e proaspata mamica

CLAIRE CHRISTINE DANES s-a nascut la 12  aprilie 1979 in MANHATTAN, NEW YORK. Are un frate mai mare ASA, avocat intr-o mare corporatie.

hugh dancy claire danes-biografie-blog-vedete
Parintii au sprijinit-o dar i-au dat mereu o  multime de responsabilitati si blondina isi aminteste ca intotdeauna se aseza la masa in capatul mesei.

Masoara 1,65cm inaltime este blonda si extrem de talentata. Si mult premiata. Este neuitata JULIETA din filmul ROMEO si JULIETA . ROMEO era jucat de nimeni altul decat frumuselul LEO DI CAPRIO.

Ce pereche au fost! Poate de aceea, de teama ca numele sa-i fie asociat for ever de cel al actorului DI CAPRIO, CLAIRE a refuzat rolul din TITANIC, desi a fost prima optiune a regizorilor.

CLAIRE a terminat LICEUL FRANCEZ din LOS ANGELES, a absolvit DALTON SCHOOL din NEW YORK si  o scoala de arta PROFESSIONAL PERFORMERS ART SCHOOL.

Bunicul ei a fost unul din decanii UNIVERSITATII YALE. Asa ca alegerea facultatii a fost o alegere simpla.

A facut doi ani de facultate la YALE, a studiat psihologia si filozofia si a renuntat la facultate. Asta pentru ca i se parea o scuza pentru intreruperea actoriei.A vrut sa-si dedice tot timpul studiului actoriei si realizarii unei cariere. E bine de stiu ca scrisoarea de recomandare pentru universitate i-a fost scrisa de insusi regizorul OLIVER STONE.

Dar CLAIRE a stiut ce vrea in viata inca de la 5 ani. Atunci a vazut-o intr-un show pe cea care avea sa ii devina MUZA. Si uitandu-se la evolutia spectaculoasa  pe scena a MADONNEI si-a dat seama ca ceea ce facea cantareata se poate transforma intr-o vocatie. Ce nu stie multa lume este faptul ca blonda a scris 4 cantece. A performat pe scena teatrului, in film si pe BROADWAY.

Tatal lui CLAIRE este pasionat de fotografie, arhitectura si lucreaza intr-o companie de IT. Mama sa  designer de materiale. Despre familia ei CLAIRE crede ca este creativa. Debutul lui CLAIRE  pe BROADWAY s-a petrecut cu piesa PYGMALION. A fost O ELIZA DOLITTLE adorabila.

In marea majoritate a articolelor scrise de critici, CLAIRE este numita THE GREAT DANES.  In vitrina cu premii de acasa, CLAIRE DANES are 2 GLOBURI DE AUR si un premiu EMMY.

Revista PEOPLE a desmnat-o in 2007 una din cele mai frumoase femei din lume.

A invatat sa sarute pe platourile de filmare si in "MY SO CALLED LIFE" are loc primul sarut.  Primul sarut din viata s-a pertecut inainte de cel din viata reala. Nu a dus niciodata lipsa de admiratori. Se zvoneste ca  ar fi avut povesti de dragoste cu LEO DI CAPRIO, MATT DAMON, ANDREW DORF, BEN LEE.

Cu BEN LEE a avut o relatie de 6 ani apoi s-a iubit cu  BILLY CUDRUP. Presa i-a sarit in cap din cauza faptului ca  BILLY si-a parasit prietena insarcinata  pentru frumoasa blonda.

Multa vreme nu si-a facut planuri de casatorie , pentru simplu fapt ca daca se gandea  nu iesea niciodata bine.

Si totusi din 2009, CLAIRE DANES este casatorita cu HUGH DANCY. In 17 decembrie 2012, CLAIRE DANES aducea pe lume primul sau copil. CLAIRE si HUGH au facut nunta in FRANTA. Pe micut l-au botezat CYRUS MICHAEL CHRISTOPHER DANCY.

CLAIRE este mamica si o fericita sotie care isi considera barbatul un scump care ii da mereu energie. Este primul CRACIUN al cuplului in calitate de parinti. Ce poate fi mai frumos? CLAIRE are succes profesional si e incantata de jobul de actrita. Doar la 9 ani le-a spus parintilor ca asta vrea sa devina. Chiar daca va avea bani multi sau putini.

poze danes claire vedete intenationale
Are o parere ferma in privinta actoriei. Stie sigur ca este raspunsul cel mai mare la singuratate. Si mai crede ceva, "MULTA LUME CONFUNDA CELEBRITATEA CU VALIDAREA DRAGOSTEI. DAR FAIMA NU ESTE O RASPLATA. CEEA CE CONSIDER A FI RASPLATA SUNT DOAR  REALIZARILE PROFESIONALE PE CARE LE OBTII DOAR ATUNCI CAND FACI CE IUBESTI."

CLAIRE a fost pe rand ANGELA CHASE din MY SO CALLED LIFE,  COSETTE din LES MISERABLES, YVAINE STARDUST In "TEMPLE GRANDIN si ultima realizare se numeste rolul agentei  CIA care sufera de o tulburare bipolara din serialul HOMELAND.

HOMELAND a ajuns deja la cel de-al doilea sezon. Acest film a fost premiat de critici, distins cu un premiu GLOBUL DE AUR si un premiu EMMY. CLAIRE alaturi de partenerul din film au fost declarati cei mai buni actori iar serialul  a fost considerat cel mai bun serial de drama al anului 2012. A obtinut audiente record la  SHOWTIME. Si ghiciti ce, acest film HOMELAND este unul din filmele pe care chiar presedintele OBAMA il considera un must see. HOMELAND si  BOARDWALK EMPIRE figureaza pe lista preferintelor presedintelui american.

CLAIRE DANES spune ca  actoria este un mod de comunicare. Stiati ca frumoasa acrtita a fost aspru criticata si chiar interzisa in FILIPINE datorita remarcilor considerate jignitoare la adresa tarii? Dar ca  a fost considerata prima optiune pentru a o intruchipa pe LOLITA in tinerete? Vorbim desigur de filmul LOLITA

CLAIRE DANES a muncit de mica si nu prea a avutt parte de prieteni constanti in tinerte, de o gasca de prieteni in liceu. Se mandreste ca a crescut in SOHO alaturi de actori ca ZAC POSEN si JULIE STILES.
Regizorul  filmului  ROMEO si JULIETA , BUZ LUHRMAN o considera pe CLAIRE DANES o MERYL STREEP a generatiei sale.

CLAIRE DANES a dat o proba si pentru filmul "A GIRL INTERRUPTED". Adora sa se uite la filmul THE GOLDEN GIRLS.  Publicul cu siguranta o considera o golden girl. Si mai stiti ce?

CLAIRE CHRISTINE DANES " TRAIESC INTR-O LUME ADULTA DAR AM RAMAS COPIL. IMI PLACE SA MUNCESC. "

VA  continua sa munceasca, sa obtina performante actoricesti si cu siguranta va pastra in suflet copilul mai cu seama ca sfarsitul de an i-a adus bucuria de a fi mama.

EA este CLAIE DANES una din cele mai talentate si distinse actrite ale AMERICII.  Si are doar 33 de ani.!

FILME CU CLAIRE CHRISTINE DANES wiki dancy claire danes-blog-vedete
 • 2013 As Cool as I Am (completed) - Lainee Diamond
 • 2011-2012 Homeland (TV series) - Carrie Mathison
 • 2011 A Child's Garden of Poetry (TV movie) (voice) 
 • 2010 Temple Grandin (TV movie) - Temple Grandin
 • 2008 Me and Orson Welles - Sonja Jones
 • 2007 Stardust - Yvaine
 • 2007 The Flock - Allison Lowry
 • 2007 Evening - Ann Grant
 • 2005 The Family Stone - Julie Morton
 • 2005 Shopgirl - Mirabelle
 • 2004 Stage Beauty  - Maria Hughes
 • 2003 Terminator 3: Rise of the Machines - Kate Brewster
 • 2003 The Rage in Placid Lake - Girl at Seminar
 • 2003 It's All About Love - Elena
 • 2002 The Hours - Julia Vaughan
 • 2002 Igby Goes Down - Sookie
 • 1999 Pasaport spre închisoare - Alice Marano
 • 1999 The Mod Squad - Julie
 • 1998 Mizerabilii - Cosette
 • 1998 Polish Wedding  - Hala
 • 1997 The Rainmaker - Kelly Riker
 • 1997 U Turn - Jenny
 • 1997 Printesa Mononoke - San (voice: English version)
 • 1996 Romeo + Juliet - Juliet

MAI POTI CITI