Helmuth Duckadam biografia „Eroul de la Sevilla”

Scurt WIKI Helemuth Duckadam

Helmuth Duckadam Wiki Blog Vedete
Helmuth Duckadam Sevilia 1986
Helmuth Duckadam s-a nascut la Semlac, judetul Arad in data de 1 aprilie 1959 si a jucat fotbal la echipele Constructorul Arad, UTA, Steaua Bucuresti, Vagonul Arad si echipa nationala a Romaniei pentru care a evoluat de 2 ori.

Tatal sau, Josef Duckadam, este de loc din Sagu German, judetul Arad. Mama sa, Elisabeth Kálmán, este originara din Semlac, care este si locul nasterii lui Helmut Duckadam.

Helmuth Duckadam este supranumit „Eroul de la Sevilla”, dupa ce în finala Cupei Campionilor Europeni cu FC Barcelona apara toate cele patru lovituri de departajare, executate de Alesanco, Pedrazza, Alonso si Marcos.

In anul 2003, Duckadam a castigat Loteria vizelor, primind dreptul de a emigra legal în Statele Unite ale Americii, si s-a stabilit alaturi de prima sotie, Ildiko, si de fiica lor, Brigitte, în orasul Phoenix, Arizona, în toamna aceluiasi an, dar a revenit dupa doar un an în Romania.

Dupa divortul de Ildiko cu care are 2 copii, Brigitte si Helmy Helmuth Duckadam este in prezent casatorit cu Alexandra cu care mai are o fata, Julianne.

Astazi Presedintele de imagine al FC Steaua, Helmuth Duckadam, a fost supus unei interventii de urgenta în Sectia de Cardiologie Cardiovasculara a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta (SCJU).

Stirile de ultima ora arata ca in prezent, fostul portar Helmuth Duckadam, 53 ani, este monitorizat postoperator, dar specialistii Sectiei de Cardiologie Cardiovasculara a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta spun ca starea sa este buna.