Biografia MARIUS FLOREA VIZANTE -Actor, producator si familist

MARIUS FLOREA VIZANTE. Actor de teatru si film, prezentator,un talent care merita atentie. Ce spun despre el regizorii si criticii de teatru?

"VIZANTE E OMUL CARE FACE UN COPIL, ISI CUMPARA UN APARTAMENT SI CREEAZA ROLUL VIETII IN TIMPUL CAT EU TRAG AER IN PIEPT SI STRIG "MOTOR" NAE CARANFIL

MARIUS FLOREA VIZANTE s-a nascut la 12 august 1972 in ORADEA. A absolvit UNATC la clasa profesorului GELU COLCEAG in 2002. Despre el  COLCEAG spunea ca a fost unul dintre cei mai straluciti studenti si ca ii prevede un viitor stralucit. Si asa s-a intamplat.

Lui MARIUS ii place "sa lege lucrurile si sa provoace dialogul" . A jucat la TEATRUL NATIONAL in "MOARTEA UNUI COMIS VOIAJOR" de ARTHUR MILLER.  La TEATRUL DE COMEDIE unde este angajat cu carte de munca l-am vazut in "AUDITIA" in regia lui MIRCEA CORNISTEANU.

Nu stim cum gaseste energia de a fi prezent in spectacolele mai multor teatre. MARIUS joaca si la TEATRUL METROPOLIS ,la TEATRUL ACT. A aparut intr-un musical, a prezentat "FABRICA DE STARURI" si  si-a incercat talentul in calitate de producator al "FILARMONICII DE COMEDIE". Un spectacol produs cu alti doi colegi dar care are nevoie de asociati . Costurile sunt mari, trebuie platite chiriile pentru salile de spectacole, plata artistilor si tot asa. Asta in conditiile in care pretul unui bilet la teatru platit de spectatori nu este satisfacator pentru acoperirea costurilor si un trai decent" CAND VOM AVEA SPECTACOLE IN CARE BILETUL DE TEATRU COSTA 100-150 lei, SI LUMEA UMPLE SALILE, ATUNCI VOM PUTEA VORBI DE ACTORI SI ARTA APRECIATA LA ADEVARATA VALOARE."


MARIUS a descoperit in copilarie si adolescenta bucuria de a fi pe scena. "DACA EU ERAM CEL MAI PROST IMBRACAT DINTRE TOTI,SI LUMEA M-A REMARCAT,CA LICURICI,INSEAMNA CA AM REUSIT PRIN TALENT."

In timpul liceului a facut parte din cercuri literare,de teatru,spectacole de poezie. A trait in vremea comunismului. In acei ani in care realitatea ne era prezentata in mod colorat. MARIUS crede ca e revoltator sa ti se povesteasca de feti frumosi, dragoste pina la adanci batraneti . Pentru ca realitatea e diferita. La fel de diferiti cum sant barbatii de femei.
MARIUS FLOREA VIZANTE BIOGRAFIE BLOG VEDETE

Sotia lui MARIUS este arhitecta si se numeste CRISTINA. Au impreuna o fetita   KATIA SMARANDA.
Actorul spune ca acasa e gospodina. Nu are astampar. Isi petrece cu drag timpul liber in familie si incearca sa ii insufle copilului armonia ce vine din bucuria dragostei ce o primesti. Marius e ferm convins ca veselia transforma copilul intr-un adult echilibrat si tonic.

MARIUS" arde"  pe scena, e viu ,se bazeaza pe intuitie si experienta deja acumulata. Cateodata e macinat de regrete. "Regreta ca nu a insistat prea mult. ca nu a facut lucrurile mai devreme , ca nu a avut mai multa "nebunie", cand a trebuit." Ii este teama de ridicol, si crede mult in echilibru.

"Ca sa  faci o creatie despre oameni,trebuie ca tu insati sa fii om. Nu ai cum sa judeci un om si sa il reproduci intr-un mod artistic decat daca il intelegi. Si ca sa il intelegi trebuie sa fii un om echilibrat. Pentru ca de la normalitate  echilibru poti pleca spre alte directii" MARIUS FLOREA VIZANTE.

Marius VIZANTE a refuzat putine roluri dar destule proiecte de televiziune si spectacole pe care le-a considerat mediocre si proaste. Pentru a prezenta "FABRICA DE STARURI" la postul public acestia au negociat la "sange". O suma care oricum era mult prea mica fata de cat au primit alti prezentatori ai show-ului in alte tari. Si cum lucrurile la noi se intampla in stilul pur balcanic, MARIUS nu si-a incasat nici acum acesti bani dar spera ca intr-un viitor apropiat sa se intample acest lucru.

Vorbeste cu tristete in glas despre soarta actorului roman, despre o normalitate care la noi nu exista.  O sa poti vreodata sa compari muzica ANGELEI GHEORGHIU cu muzica unui spectacol de manele sau cu un spectacol de teatru? "NU am vazut  sa se arunce cu bani la teatru si niciunui actor nu i se indeasa bani in caciula ."

MARIUS VIZANTE spune cu modestie ca este un om normal si nu se considera un artist. "INCERC SA FIU ARTIST PE SCENA SI IN FATA CAMEREI DE FILMAT." MARIUS este un om cald ,vesel  si este inconjurat de prieteni. Spune ca fiecare are propria notiune a prieteniei. Dar prietenii adevarati sunt aceia care sunt cu tine intr-un moment greu. De pilda "un prieten adevarat este acela care isi vinde garsoniera ca sa iti poata da bani pentru operatie"

MARIUS FLOREA VIZANTE are o sensibilitate si profunzime  aparte. Se perfectioneaza in permanenta si in rest? "RESTUL E TACERE". Nu se poate sa nu fi vazut "FILANTROPICA"," E PERICOLOSO SPORGERSI","RESTUL E TACERE" si sa nu fi apreciat talentul actorului VIZANTE.

FILMOGRAFIE MARIUS FLOREA VIZANTE

ESCU-1990-
E PERICOLOSO SPORGERSI-1994
GASCA DE AUR-1996
PRIVIGHETOAREA-1997-
FII CU OCHII PE FERICIRE-1999
ALILEUS IN THE WILD- WILD WEST-1999
THE EXCALIBUR KID-1999
O SCRISOARE PIERDUTA-2000
TURNUL DIN PISA-2002
FILANTROPICA-2002
MARGO-2005
TICALOSII-2007
IMPREVIZIBILII-2007
RESTUL E TACERE-2008
COCOS NUCIFERA-2009

Sa ii dam crezare criticului: "MARIUS FLOREA VIZANTE ESTE UN ACTOR CU O CANDOARE A TALENTULUI DEOSEBIT SI AR FI PACAT SA SI-O IROSEASCA DIN CAUZA NERABDARII."
MAGDALENA BOIANGIU

MARIUS VIZANTE se declara impaciuitor. Asculta cu placere muzica rock. In tinerete spunea el asculta si MANOWAR. ACUM, pe lista preferintelor intra "THE DOORS", LED ZEPPELIN", AC/DC, METALLICA. FILME PREFERATE: ONCE UPON A TIME IN AMERICA, THE GODFATHER.

MARIUS FLOREA VIZANTE este un actor ce "VA INCAPEA MEREU IN VIZIUNEA REGIZORILOR". Si astepta roluri care sa ii puna in valoare talentul mare spunem noi.
MAI POTI CITI