BIOGRAFIE GENERAL WESLEY CLARK CONSILIER PONTA

Scurta Biografie General Wesley Clark

Wesley Clark Kanne, Sr. s-a nascut la 23 decembrie 1944 in Chicago.

Consilierul lui Ponta este general in retragere al Armatei Statelor Unite.

wesley clark biografie blog vedete
Wesley Clark Kanne a absolvit ca sef de promotie  in 1966 la West Point. Apoi a obtinut o bursa Rhodes la Universitatea din Oxford, unde a obtinut o diploma în filozofie, politica si economie.

A petrecut 34 de ani în Armata si Departamentul Apararii, primind mai multe decoratiii militare,Medalia Prezidentiala a Libertatii.

Clark a facut parte din Divizia 1 Infanterie in razboiul din Vietnam. El a lucrat ca ofiter de stat major, cu activitate de strangere de informatii si  planificare a operatiunilor,si a primit Steaua de Bronz. Clark a fost apoi  comandat de companie in cadrul Batalionul 1 Infanterie a 16-a Diviziei 1 Infanterie.

Wesley Clark a fost comandant NATO si candidat la alegerile pentru Casa Alba, din 2004.


Clark a condus campania din 1999 a NATO de bombardare a obiectivelor sârbesti din Kosovo si a fost unul dintre primii critici ai razboiului SUA din Irak.

Generalul Wesley Clark a fost distins cu numeroase onoruri, premii, de-a lungul carierei sale militare si civile.

Printre distinctiile militare notabile gasim Legiunea de Merit cu trei frunze de stejar, Steaua de Argint, si steaua de bronz, cu o frunza de stejar

Generalul Clark este membru in Consiliul director al companiei BNK Petroleum , o companie petroliera unde Soros a cumparat 20% din actiuni prin intermediul fondului sau de investitii Quantum Partners LP .

Generalul Wesley Clark îl va consilia pe Victor Ponta în domenii strategice, de securitate si în domeniul economic.

Si ca sa facem si un pic de analiza politica superficiala: iata ca "marele licurici" si-a schimbat gusturile in materie de guvernanti in Romania anului 2012. Sa fie de bine?
MAI POTI CITI