Biografia jurnalistei CORINA DRAGOTESCU sau drumul intre presa scrisa,televiziune,jurnalism online si activitatea de mediator

CORINA DRAGOTESCU este aproape ca o actrita care a trecut prin toata gama de roluri. De la ingenua JULIETA la razboinica CATERINA din "IMBLANZIREA SCORPIEI" la un rol de compozitie. CORINA DRAGOTESCU face ce si-a dorit sa faca toata viata. Si daca ar fi sa o ia de la zero ar proceda si azi la fel. Ar face presa, ar fi jurnalista, asta si-a dorit dintoteauna.

biografie corina dragotescu blog vedete
SUNT JURNALIST, ASTA MI-AM DORIT, NU STIU DACA AM REUSIT, asta vor vedea cei care viziteaza blogul jurnalistei. CORINA este un nume respectat in mass media. Unii o admira si o respecta, pe unii i-a ajutat sa devina buni ziaristi, altii o considera ipocrita si o injura. Nu poti sa fii pe placul tuturor.

CORINA s-a nascut la 29 aprilie 1955. AMBITIA,TENACITATEA, DARUL DE A ASCULTA OAMENII si UN PIC DE NOROC au dus-o pe CORINA DRAGOTESCU la  ceea ce a devenit. O PROFESIONISTA. 

Au trebuit sa treaca 22 de ani. Corina  a intrat in presa in 1990. La 01 martie 1990 era angajata la ziarul "ADEVARUL" (fosta "SCANTEIA" pe vremea comunismului). Jurnalista recunoaste ca a trebuit sa munceasca pe branci. Nu e usor sa faci presa scrisa. De la aranjatul informatiei in pagina la continut la sintetizare e munca nu gluma. Dar CORINA a invatat. Rigorile presei scrise sunt ca un prag peste care treci daca ai rabdare si esti ambitios. In 2005 cand reusise sa urce pe scara ierarhica si devenise director viata avea sa ii dea o lectie aspra.


Ziarul "ADEVARUL" se desfiinta si CORINA afla ca sufera de cancer. A invatatsa spere si s-a calit in lupte pe altarul muncii. Ne aducem aminnte de CORINA care venea la emisiuni cu un turban in cap pentru a nu lasa la vedere chelia si urmele chimioterapiei. Pentru ca stie ce inseamna sa te lupti cu o asemenea boala, CORINA DRAGOTESCU va participa la seminarii, dezbateri, campanii de presa pentru ca lumea sa stie  ca trebuie sa te lupti si uneori poti invinge. A participat alaturi de alte colege jurnaliste la  campanii si chiar si donat bratara de aur la o licitatie pentru salvarea pianelor CONSERVATORULUI. CORINA a suferit trei interventii chirurgicale si este o supravietuitoare.

In 2007 CORINA DRAGOTESCU ajunge la REALITATEA-TV. Aici se loveste de dispretul colegilor care nu dadeau doi bani sau o sansa unei persoane venita din presa scrisa. E o competitie ingrozotoare avea sa afle CORINA. Si pentru a cita oara a invatat alfabetul  meseriei de jurnalist de televiziune. Totul avea sa fie mai simplu cu incurajarea si sprijinul lui ANDREI GHEORGHE de la care "fura " meserie si capata incredere.

CORINA DRAGOTESCI ii recunoaste meritele si astazi. Si asta o stiu toti cei care au avut sansa sa lucreze cu GHEORGHE.  CORINA trecuse un alt prag.

CORINEI i s-a spus ca este un jurnalist fara valoare. A suferit un soc. Doar ea venea dupa 17 ani de presa scrisa. Din 2007 si pina in prezent a ramas in televiziune. A dat replici acide tuturor  de la presedinte la colegi, sefi, actionari sau telespectatori.

Presedintele tarii i-a spus sa nu fie vulgara . Era vorba de un schimb de replici la o conferinta de presa la COTROCENI. Pe ANDREEA PORA a facut-o atenta la modul in care se prezinta. Adica PORA sa nu fie ipocrita si cu pateul in gura si ochii in toate partile sa vada ce si cum. 


S-a luat si de GELU VISANde la PSD spunand ca nu stie sa faca politica ca si greii partidului. A reamintit tuturor cum a fost data afara de la conferintele de presa  si a trebuit a asculte ce se vorbea prin intermediul unei tevi aflate in apropiere.

L_a mustruluit pe TOADER PALEOLOGU care a fost implicat intr-un scandal legat de numirea MANUELEI VULPE ca ambasador in ARGENTINA. Au fost date in vileag e-mailuri intre  cei doi si alte persoane de rang inalt.  Asta se intampla in 2007. PALEOLOGU a sustinut ca este jenant sa intram in detaliile vietii private ale cuiva. Si ca e un barbat despartit. Si a trebuit si el sa lupte cu "binevoitori" care scorneau neadevaruri despre el.

LUI ELAN SCHWARTZENBER , CORINA i-a reamintit ca nu e familiarizat cu nuantele limbii romane.
corina dragotescu wiki vedete blogAsta pentru ca Elan intr-un schimb de replici i-a spus ca doar "nu si-au aratat chilotii unii altuia". CORINA DRAGOTESCU a ales sa ramana la RTV care apatine  lui SEBASTIAN GHITA. Cand ''s-au rupt cele doua realitati", CORINA a trebuit sa presteze si a fost nevoie de priceperea din dotare sa se machieze singura.

CORINA alaturi de un alt coleg a fost  audiata ca martor in dosarul in care SORIN OVIDIU VANTU era acuzat de favorizarea lui NICOLAE POPA.  CORINA DRAGOTESCU este si mediator autorizat de catre CONSILIUL DE MEDIERE din anul 2008. Intre timp a devenit presedinte al ASOCIATIEI DE MEDIATORI din Bucuresti. Face parte din echipa  de management al PROIECTULUI ANTREPRENORI 2, proiect finantat din fonduri europene prin POSDRU. Proiectul este menit sa vina in ajutorul antreprenorilor care vor sa deruleze afaceri de succes.

Ai spune ca pentru CORINA DRAGOTESCU ziua are 25 de ore. Ea recunoaste meritele  sotului care a inteles ca nu are o sotie cu un program normal. Sotii DRAGOTESCU au o fata de care se ocupa amandoi. Asa a reusit CORINA sa aiba si viata de familie si sa se ocupe de meseria asta  de jurnalist. CORINA DRAGOTESCU nu va renunta la presa, Asta pentru ca nu ar putea  sa traiasca fara adrenalina pe care ti-o da meseria. Si de asta CORINA nu face sport. Din LIPSA de timp.

CORINA DRAGOTESCU este absolventa de DREPT. Are un doctorat in dreptul muncii cu lucrarea "STATUTUL JURNALISTULUI". A lucrat ca reporter,publicist comentator si director editorial la "ADEVARUL" in perioada 1990-2005. A fost colaborator permanent la "COTIDIANUL" si la agentia de presa NEWSIN. A intrat si in jurnalismul online cu DCNEWS.

CORINA DRAGOTESCU  are o energie debordanta.  Este ca o actrita asa cum spuneam la inceput. Ii place sa joace orice fel de roluri. Dar cu stil.
MAI POTI CITI