Biografia jurnalistului Emanuel Valeriu,colaborator al Securitatii mort de ziua lui

18 aprilie 1925-18aprilie 2012 o simetrie perfecta a vietii si a mortii! Azi  cand urma sa implineasca 87 de ani, nu a mai primit urari de bine si LA MULTI ANI. De ce? Pentru ca azi Emanuel Valeriu a murit!!!

Toate ziarele din Romania au titrat despre moartea jurnalistului EMANUEL VALERIU azi cand am aflat si despre moartea gemenelor din Dambovita.

Asta in prima parte a zilei. In a doua parte s-a tot vorbit si chiar am putut participa in calitatea noastra de spectatori la evenimentul legat de cununia civila a RALUCAI FLORENTINA PASTRAMA cu IONUT PASCU alias PEPE.

emanuel valeiru biografie blog vedete
Ca asta e viata! Unul moare altul se insoara! Sa nu ne abatem de la subiect! Despre ce sa vorbim despre activitatea" jurnalistului talentat" cum il numea azi RAZVAN THEODORESCU sau despre moartea celui care a dus toata viata o viata dubla.?

O vreme a fost URMARITUL apoi  a acceptat sa fie CEL CARE URMAREA. Securitatea l-a urmarit si apoi "jurnalistul" a devenit colaborator al securitatii politice.

In martie2010 CNSAS a cerut instantei sa constate calitatea de colaborator al securitatii a lui EMANUEL VALERIU dupa ce in arhiva au fost gasite acte care contineau note verbale.

Note verbale ale celui cu nume conspirative: EPURE,EMIL, VIPERA.  adica unul si acelasi cu EMANUEL VALERIU.

Sursele judiciare au declarat la acea vreme ca EMANUEL VALERIU nu a avut nici un angajament si nici un nume conspirativ. Totusi mai apoi am aflat ca EMANUEL VALERIU a colaborat cu SECURITATEA.

NECULAI CONSTANTIN MUNTEANU l-a denuntat public pe EMANUEL VALERIU  ca  a lucrat pentru securitate pe vremea cand lucrau impreuna la EUROPA LIBERA.

Si asa a ajuns cartita din sanul EUROPEI LIBERE protagonistul unui scandal politic. Ce putem spune cand se implinesc in curand 23 de ani de la REVOLUTIE? A murit un om si un jurnalist.

EMANUEL VALERIU si-a inceput activitatea de jurnalist in 1940 la UNIVERSUL SPORTUL. A fost reporter, redactor, producator si director. A publicat carti despre sport si politica.

"OLIMPIADELE MEXICANE", "SEMNALE DE PE ALTA PLANETA", POLITICA FARA ANESTEZIE, si "FATA NEVAZUTA A EUROPEI LIBERE: sunt cartile pe care EMANUEL VALERIU le lasa posteritatii.

A fost membrual UNIUNII ZIARISTILOR PROFESIONISTI si al FEDERATION INTERNATIONALLE DES JOURNALISTES ET DES ECRIVAINES DE TOU RISME.

Poate ca de maine EMANUEL VALERIU il va intalni in ceruri pe ADRIAN PAUNESCU cel pe care l-a turnat securitatii. Se spune ca orice om are un destin. EMANUEL VALERIU a ales sa joace dublu si nu il putem condamna. Sau putem?

A fi jurnalist presupune sa iti iubesti meseria si sa nu faci rabat de la etica si deontologia profesionala. Probabil ca nu putini au fost cei care au suferit din cauza lui EMANUEL VALERIU.

Si cum spune romanul, sa fim buni crestini si sa spunem DUMNEZEU SA IL ODIHNEASCA.
ATAT! CARTITA si OMUL s-au intors in pamant!
MAI POTI CITI