Wiki Daniel Les: biografie, religie, soție, copii, preturi, produse

Descopera care este biografia lui Danile Les, cel supranumit "ultimul dac liber", ce religie are, cine este sotia sa, daca are copii si ce preturi au produsele sale din ceramica.

Conform wiki-ului public, Daniel Les şi Dana, soţia lui, locuiesc într-o casă veche de un secol, un loc atemporal unde fac focul cu lemne în sobă, olăresc şi le spun şi acum poveşti celor doi copii pe care ii au, iar luxul vieţii lor este că fac ce le place cu convingerea propriei fericiri simple dar profunde. 

Ai putea avea senzatia acuta că între „Casa Olarului', casa sa – atelierul sau de creatie de fapt, loc deschis oaspeţilor pe care ultimul dac liber din Maramureş l-a ridicat în Baia Sprie, şi Bucuresti se interpune o ţară-distanţă, dar orele sale sunt trăite profund româneşte, depărtarea nu îl înstrăinează, ci îl apropie şi a avut intuiţia de a lăsa marea sa pasiune pentru olărit să devină o cale artistică ce se adreseaza direct către inima oamenilor.


Băiatul cel mare a lui Daniel Les a terminat facultatea şi s-a căsătorit, dar îl au pe cel mic care ii ţine inca tineri. 

Lucreaza în atelier câteva ore, apoi coseste de plăcere sau sapa în grădină, sau grebleaza frunzele – ce e nevoie, în funcţie de anotimp. 

Spune ca este şeful soţiei sale, Dana, aşa că de multe ori îi da liber şi merg în plimbări sau în drumeţii împreună cu baiatul cel mic.

Ceramistul Daniel Les a învățat de la tatăl său să dea viață lutului. Chiar de la varsta de 5 ani a început să modeleze. 

Spune ca vine dintr-o familie modestă de oameni muncitori de la sat, o familie corectă, care i-a dat învățături bune, care i-a făcut o educație prin joacă, când mergea la culesul fânului aveau vorbe cu tâlc și povești la care sta și astăzi și se gândeste la ele. 

Sub mâinile lui Daniel Leș, lutul prinde viaţă şi, sub formă de diverse obiecte, călătoreşte in lumea intreaga. 

Este felul olarului de a-şi spune povestea în care crede: că poţi face ORICE din nimic. Iar acasă, în Maramureş, Daniel si Daniela Les se simte cel mai inspirat pentru a crea.

Cand se afla in atelier si modeleaza Daniel Les isi da seama ca si el este numai un bulgare de lut in mana Marelui Olar. Caucul palmei lui Dumnezeu este cel mai sigur loc. Aceasta este RELIGIA sa!

Spune ca se percepe ca fiind un lut care isi asteapta linistit urmatoarea etapa: framantare, modelare, slefuire, ardere. 

Nu stie in ce etapa se afla vasul vietii sale, dar stie ca atata vreme cat sta in atelierul Olarului, El se ocupa de persoana sa.

Pentru preturile si ofertele Casei Olarului si ale lui Daniel Les acest acest link.
MAI POTI CITI