Simbolismul Florii Pasiunii în creștinism și în alte culturi

Descoperă ce simbolizează floarea pasiunii

Ca și noi, floarea pasiunii este o floare cu o poveste interesantă, simbolizând semnificații diferite în diferite culturi și religii.

Floarea pasiunii simbolizează o varietate de lucruri, în funcție de cultura din care provii. 

Cu toate acestea, este cel mai bine cunoscut ca un simbol al răstignirii lui Isus Hristos. 

Numele în sine vine de la asemănarea sa cu coroana de spini și cuie folosită la moartea lui Hristos. 

Simbolismul său religios este, de asemenea, legat de trăsăturile unice ale florii, cum ar fi cele zece petale și sepale reprezentând cei zece ucenici care au rămas credincioși lui Isus.

floarea-pasiunii-passiflora ce simbolizeaza

De-a lungul timpului, simbolismul s-a schimbat. Floarea pasiunii și-a depășit originile religioase. 

De exemplu, în Anglia victoriană, floarea a fost considerată un simbol al loialității și constanței. Acesta a fost adesea oferit ca un cadou pentru a exprima dragostea și devotamentul și putea fi găsit în orice, de la bijuterii la obiecte de uz casnic.

Semnificația florii pasiunii în creștinism

În creștinism, floarea pasiunii are o semnificație unică și importantă asociată cu răstignirea și învierea lui Isus Hristos. 

Se crede că floarea și-a luat numele de "pasiune" din reprezentarea simbolică a Patimilor lui Hristos.

Cele 10 petale sau sepale îi reprezintă pe cei zece apostoli care au rămas credincioși lui Hristos după arestarea și moartea sa.

Firele radiale ale florii simbolizează coroana de spini care a fost așezată pe capul lui Isus în momentul răstignirii sale.

Cele trei stigmate reprezintă cele trei cuie cu care Hristos a fost pironit pe cruce.

În plus, cele cinci antere ale florii pătimirii simbolizează cele cinci răni primite de Hristos pe cruce, inclusiv rana de pe coasta provocată de o suliță.

Semnificația florii pasiunii în diferite țări și culturi

Floarea pasiunii a fost mult timp admirată pentru frumusețea și caracteristicile sale unice, dar are și o semnificație simbolică în diferite culturi din întreaga lume. Iată câteva semnificații ale florii pasiunii în diferite țări:

Brazilia: În Brazilia, floarea pasiunii, sau flor da paixão, este asociată cu Patimile lui Hristos. Cele trei stigmate de pe floare reprezintă cuiele folosite în timpul răstignirii, cele cinci antere sunt răni, iar tendrilurile sunt biciuri.

Spania: Floarea pasiunii este cunoscută sub numele de "Floarea ceasului" în Spania, deoarece se credea că diferite părți ale florii ar putea fi folosite pentru a spune ora. Este, de asemenea, asociat cu Patimile lui Hristos și a fost folosit de misionarii creștini pentru a învăța poporul nativ cum să răstignească.

India: În India, floarea pasiunii este asociată cu Lordul Rama. și dragostea lui pentru soția sa, Sita. Se crede că floarea reprezintă numeroasele straturi ale conștiinței și puterea vindecătoare a naturii.

Acestea sunt doar câteva exemple ale semnificației simbolice a florii pasiunii în diferite culturi. 
MAI POTI CITI