Nu Spălați niciodată aceste 4 HAINE împreună - le veți STRICA

Dacă obișnuiești să încarci totul în cuva mașinii de spălat deodată, atunci nu ar trebui să fii surprinsă că rochia ta preferată și-a pierdut culoarea strălucitoare, iar mașina funcționează defectuos din când în când.

Chiar și cele mai bune gospodine uită adesea că spălatul trebuie abordat cu toată responsabilitatea. 

Este foarte important să îngrijiți corespunzător mașina dvs. de spălat și să urmați regulile pentru sortarea corectă a rufelor. 

Dacă încă setați modul „universal” de 40 de grade și încărcați toate hainele murdare la rând în cuvă, atunci nu ar trebui să fiți surprins că tricoul dvs. este uzat și blugii și-au pierdut nuanțele culorilor. 

nu spala aceste haine împreună le vei strica

Am întocmit o listă cu 4 tipuri de haine care trebuie spălate separat, cu excepția cazului în care doriți să vă luați rămas bun de la aspectul lor prezentabil.

1) Îmbrăcăminte în culori închise

Hainele închise la culoare trebuie spălate separat de cele deschise și gri - și nimic altceva. În ciuda faptului că această regulă poate părea foarte evidentă, din anumite motive, mulți oameni o neglijează. 

Un tricou verde se găsește într-o zi față în față cu o vestă mov, iar câteva ore mai târziu iese din cuva mașinii de spălat cu un subton murdar. Lucrurile întunecate pot fi spălate doar cu cele foarte întunecate, dar nu altfel.

2) Hainele de lână

Amintiți-vă: nu puneți niciodată rochiile preferate din bumbac sau catifea în aceeași cuvă cu un pulover de lână. 

Țesătura primei va deveni foarte subțire, iar cele din urmă își vor pierde fibrele, care se vor lipi de alte lucruri și le vor strica. 

În plus, aceste articole au propriul mod de spălare delicată și temperatură scăzută pentru a evita formarea de ghemotoace. 

În timp ce articolele din bumbac trebuie spălate la temperaturi mai mari și folosind pudre de detergent și geluri mai blânde.

3) Hainele din denim

Vă reamintim: blugii trebuie spălați numai atunci când este necesar și numai dacă au murdărie vizibilă. 

Când vine ora X, nu ar trebui să puneți blugii în cuvă, lângă articolele de îmbrăcăminte soft.

Odată ce ciclul este complet, se întâmplă adesea ca blugii să picteze instantaneu hainele de lângă ei, așa că nu fi surprinsă de noua paletă murdară a mânecilor lungi ale cămășii preferate.

4) Haine noi

Sperăm că după ce cumpărați un articol nou, îl spălați înainte de a-l purta. Dar nu ar trebui să-l pui cu toate celelalte rufe. 

Nu putem prezice cum se va comporta un nou articol de îmbrăcăminte la spălare. 

Poate că va păta alte lucruri sau se va estompa, distrugând astfel alte haine. 

Mai întâi, citiți cu atenție toate instrucțiunile de îngrijire de pe eticheta interioară, apoi puneți-vă noul articol numai în mașină sau spălați-l manual.
MAI POTI CITI