Cercetătorii au găsit Regimul ideal de Post Intermitent - eficient și necomplicat

Oamenii de știință din Marea Britanie au demonstrat că chiar și postul intermitent ușor (10 ore de mâncare, 14 ore de post) este asociat cu niveluri mai ridicate de energie, bună dispoziție și mai puțină senzație de foame.

Postul intermitent, sau limitarea aportului de alimente pentru o anumită perioadă de timp, este un regim popular de slăbit. 

Fereastra de 10 ore înseamnă următorul program: mâncare timp de 10 ore și post pentru restul de 14 ore. 

De exemplu, dacă mănânci prima bucățică la 9 dimineața, ar trebui să mănânci ultima oară până la ora 19:00.

care este cel mai simplu si eficient post intermitent

Rezultatele arată că nu trebuie să practici postul intermitent cu restricții stricte pentru a vedea rezultate pozitive: o fereastră de mâncare de 10 ore, ceea ce majoritatea oamenilor o pot face, are și efecte pozitive asupra bunăstării noastre: îmbunătățirea dispoziției, a nivelului de energie și foame redusă. 

Cu toate acestea, cei care s-au obișnuit cu o anumită fereastră de mâncare au avut mai multe beneficii decât cei care și-au variat fereastra de mâncare de la o zi la alta.

Studiul a analizat 7.545 de persoane și le-a cerut să mănânce ca de obicei în prima săptămână și apoi să rămână la o fereastră de mâncare de zece ore timp de două săptămâni. 

Participanții care au avut o fereastră de mâncare mai lungă înainte de intervenție au văzut beneficii și mai mari pentru sănătatea lor.

Acest studiu se adaugă la un număr tot mai mare de dovezi care arată importanța modului în care mănânci. 

Impactul alimentelor asupra sănătății nu este doar ceea ce mănânci, ci și momentul în care mănânci.
MAI POTI CITI