ANXIETATE și CREȘTERE în GREUTATE: semne de avertizare că aveți CORTIZOLUL crescut

Nivelurile crescute de cortizol sunt o condiție medicală destul de periculoasă. Mai ales dacă nu reacționezi în niciun fel la schimbările în organism pe care le aduce. 

Am adunat opiniile experților cu privire la ce moment merită să verificați cortizolul pentru a preveni consecințele din timp.

1) Ești mereu îngrijorată și nu poți dormi

Unul dintre cele mai clare semne ale nivelului ridicat de cortizol din sânge este o stare depresivă sau anxioasă. 

Aproximativ 70% din populația orașelor mari suferă de incapacitatea de a echilibra viața și de a găsi timp pentru relaxare. 

cum ne ingrasa cortizonul fara sa stii

Suntem stresați în mod constant, iar cortizolul poate sări la niveluri periculoase. 

În plus, un alt semnal de alarmă poate fi o scădere a dorinței - corpul își dedică toată puterea supraviețuirii în condiții periculoase (după cum pare), ceea ce duce la perturbări în sfera sexuală.

2) Te ingrasi

Experții notează că excesul de cortizol afectează adesea aspectul, și anume greutatea. 

Ideea este că cortizolul afectează distribuția fibrelor, ceea ce numim grăsime subcutanată. 

Când nivelul de cortizol este ridicat, pielea devine mai subțire, iar dacă creșterea în greutate nu este controlată în niciun fel, apar chiar vergeturile de care femeile se străduiesc să le scape cu toată puterea lor.

Dacă observi că corpul tău începe să se schimbe, fă-ți un test pentru a-ți verifica nivelul de cortizol.

3) Observați creșterea creșterii părului facial

Când nivelul de cortizol crește, poate apărea o modificare a cantității de hormoni sexuali masculini. Inclusiv testosteronul.

Femeile observă adesea apariția părului aspru pe față, iar motivul este o creștere a nivelului de testosteron, care, la rândul său, este declanșată de eliberarea de cortizol.

În orice caz, este important să consultați un specialist și să faceți screening-ul necesar.

4) Sunteți predispusă să dezvoltați chisturi

Adesea, chisturile multiple din organism și o boală precum boala polichistică pot fi un semnal de alarmă pe care cortizolul dumneavoastră trebuie să fie ținut sub control. 

Desigur, creșterea cortizolului este doar unul dintre motive, dar nu poate fi neglijat. Aici s-ar putea să vorbim deja despre un dezechilibru hormonal complex, iar dacă știți că întâmpinați regulat fluctuații hormonale, nu întârziați să contactați un specialist.
MAI POTI CITI