4 motive pentru care trebuie să mănânci MANDARINE în fiecare zi

Mandarinele nu numai că sunt delicioase, ci sunt și foarte bune pentru sănătate. Află în acest articol beneficiile consumului zilnic de mandarine pentru starea de bine.

Mai ales în sezonul rece, ar trebui să ne răsfățăm corpul cu multe vitamine și fibre - tot pentru ca sistemul nostru imunitar să funcționeze optim și să fim mai puțin sensibili la infecții. 

Un adevărat stimulent al stării de sănătate sunt mandarinele. Dar ce face aceste mici fructe citrice dulci atât de sănătoase? 

Vă arătăm patru motive pentru care ar trebui să mâncați mandarine în fiecare zi.

wiki mandarine beneficii in curele de slabire si pentru piele

1) Mandarinele te ajuta sa slabesti

Greu de crezut, dar adevărat: cercetătorii americani au descoperit într-un studiu că mandarinele ne pot ajuta chiar să slăbim. În consecință, substanța nobiletin conținută în citrice stimulează arderea grăsimilor

Nobiletin se găsește în principal direct sub coajă în fibrele albe, care sunt adesea decojite. Deci merită să le mănânci.

2) Mandarinele protejează ficatul

De asemenea, nobiletina are o altă proprietate bună: substanța asigură, de asemenea, că grăsimea excesivă nu se poate acumula în ficat și, astfel, îl menține sănătos. 

Un ficat gras, care poate apărea în principal din consumul multor zahăr și carbohidrați, este un declanșator pentru diferite boli, cum ar fi diferite tipuri de cancer, diabet și osteoporoză.

3) Mandarinele sunt bune pentru piele

Pentru a avea o piele sănătoasă și fermă, organismul are nevoie de multă vitamina C, deoarece aceasta asigură că se formează mai mult țesut conjunctiv de colagen. Și asta, la rândul său, ne oferă o piele frumoasă și netedă. 

Cu toate acestea, organismul nu poate produce singur vitamina C, ci trebuie să o obțină prin alimentație. 

Și mandarina este o adevărată bombă cu vitamina C! 

De asemenea, importantă pentru piele și abundentă în mandarine: așa-numita pro-vitamina A, cunoscută și sub denumirea de beta-caroten. Acesta asigură regenerarea celulelor. 

4) Mandarinele îți întăresc oasele

Mandarinele conțin o mulțime de oligoelemente și minerale, cum ar fi calciul. Acest lucru întărește oasele și asigură dinți sănătoși. 

În plus, mandarinele au o biodisponibilitate deosebit de bună - asta înseamnă că organismul poate absorbi cu ușurință nutrienții conținuti în citrice. Motivul pentru aceasta este acidul de fructe din mandarina.
MAI POTI CITI