Împărăteasa Ki rezumat serial coreean. Wiki actori, personaje, episoade

Rezumatul serialului coreean Împărăteasa Ki. Wiki cine sunt actorii, ce personaje interpretează, câte episoade are.

TVR 1 va a difuza un nou serial istoric coreean,  Împărăteasa Ki.  Acesta înlocuiește serialul „Furtună la palat”, al cărei episod final s-a difuzat pe 24 octombrie 2023.

Produs între anii 2013-2014, serialul Împărăteasa Ki  a fost difuzat pe MBC TV din 28 octombrie 2013 până în 29 aprilie 2014, luni și marți la 21:55 ( KST ) având 51 de episoade.

În ciuda popularității sale, serialul Împărăteasa Ki a fost criticat pentru includerea elementelor fictive cu privire la personaje și poveste. 

Împărăteasa Ki rezumatul episoadelor


Acțiunea serialului se învârte în jurul lui Ki Seung-nyang ( Ha Ji-won ), o femeie născută în Goryeo , care urcă la putere în ciuda restricțiilor sistemului de clasă al epocii, iar mai târziu se căsătorește cu Toghon Temür (împăratul dinastiei Yuan ) pentru a deveni împărăteasă Yuan.

rezumat episoade imparateasa ki serial coreean istoric

La începutul secolului XIV, în regatul coreean Goryeo – vasal al Imperiului Mongol - micuţa Ki Seung-nyang şi mama ei fac parte dintr-un grup de femei trimise ca tribut împăratului. 

Pe drum, în timpul unei tentative de evadare, mama este ucisă sub ochii fetiţei, dar aceasta reuşeşte să scape. 

Deghizată în băiat, ea îşi petrece copilăria şi adolescenţa învăţând să lupte precum cei mai buni războinici şi câştigă afecţiunea regelui din Goryeo.

Luată cu forţa la curtea imperială, ca simplă servitoare, Ki îşi construieşte pas cu pas propriul destin, cu inteligenţă şi ambiţie: întâi concubină şi confidentă a împăratului Toghon Temur, apoi împărăteasă-consoartă şi lider al Dinastiei Yuan.

În rolurile principale ale serialului Împărăteasa Ki îi găsim pe Ha Ji-won, Ji Chang-wook, Joo Jin-mo, Baek Jin-hee.

Actrița Ha Ji-won, născută la 28 iunie 1978 este cunoscută în special pentru dramele istorice Damo (2003), Hwang Jini (2006) și Empress Ki (2013-2014), precum și pentru melodrama Something Happened in Bali (2004), serialul de comedie romantică Secret Garden (2010) , The King 2 Hearts (2012) și drama medicală Hospital Ship (2017).

S-a implicat și în lumea modei, unde ca parte a contractului ei cu casa de modă Crocodile Lady, Ha Ji-won și-a lansat propria linie „Secret Jeans” și a conceput o geantă de mână pentru brand, care a fost vândută cu 179.200 de woni (157 USD).

Joo Jin-mo. născut la 26 septembrie 1974, este cel mai bine cunoscut pentru rolurile sale principale din filmele Happy End (1999) în care a câștigat Grand Bell Awards pentru cel mai bun actor în rol secundar, 200 Pounds Beauty (2006) și A Frozen Flower (2008) în care a câștigat Baeksang Arts Awards pentru Cel mai bun actor, precum și serialul de televiziune Empress Ki (2013)
MAI POTI CITI