Câte scări ar trebui să urcați pe zi pentru o inimă sănătoasă

Un nou studiu a constatat că urcarea a mai mult de cinci etaje pe scări (sau 50 de trepte) zilnic poate reduce riscul de boli cardiovasculare, cum ar fi accident vascular cerebral, atacuri de cord și cheaguri de sânge. 

Experții spun că urcatul scărilor crește ritmul cardiac, care la rândul său ajută la întărirea mușchiului inimii, scade tensiunea arterială și scade colesterolul. 

Alte strategii de prevenire a bolilor de inimă includ nu fumatul, limitarea consumului de alcool și îmbunătățirea somnului.

Cercetătorii au descoperit că urcarea regulată a scărilor poate scădea semnificativ riscul de boli de inimă, în special de boli cardiovasculare aterosclerotice, boli de artere coronariene și accident vascular cerebral.

beneficiile urcatului pe scari pentru sanatate

Scurte explozii de urcare a scărilor de mare intensitate sunt o modalitate eficientă în timp de îmbunătățire a fitness-ului cardiorespirator și a profilului lipidic, în special în rândul celor care nu pot îndeplini recomandările actuale de activitate fizică.

Cercetătorii au estimat riscul de boală cardiovasculară al participanților analizând istoricul familial, genetica și factorii de risc cunoscuți pentru boli de inimă, cum ar fi hipertensiunea arterială și antecedentele de fumat.

Ei au descoperit că adulții care urcau mai mult de cinci etaje (sau 50 de trepte) zilnic aveau un risc cu 20% mai mic de a dezvolta boli cardiovasculare aterosclerotice, care include accident vascular cerebral, atacuri de cord și cheaguri de sânge.
MAI POTI CITI