4 moduri simple, dar eficiente de a opri Căderea Parului la femei

Pierzi mai mult de 100 de fire de par pe zi? Dacă da, trebuie să faci aceste schimbări în stilul tău de viață pentru a vedea o schimbare. Iată câteva modalități simple și eficiente de a opri căderea părului.

Căderea părului la femei este o preocupare tot mai mare și femeile pot pierde tone de păr în acest proces. 

În timp ce îmbătrânirea ar putea fi unul dintre factorii care conduc la căderea părului, există câțiva alți factori care joacă un rol esențial aici! Odată ce știi cauza, s-ar putea să poți opri și căderea părului!

Cele mai bune 4 metode simple dar eficiente pentru a opri căderea parului la femei


1) Managementul stresului

Stresul este unul dintre cei mai mari factori care contribuie la căderea parului. Un studiu publicat de National Institutes of Health a constatat că hormonii de stres afectează celulele stem vitale pentru creșterea părului la șoareci. 

metode simple cu rezultate pentru oprirea caderea parului

Prin urmare, este important să practicați tehnici de reducere a stresului, cum ar fi yoga sau meditația, pentru a evita stresul.

2) Rămâi hidratata

Tindem să subminăm importanța apei potabile. Este vital să bei 2-3 litri de apă în fiecare zi nu doar pentru a menține sănătatea părului, ci și pentru a menține sănătatea generală.

Dermatologii spun că capacitatea de a inversa căderea părului depinde în mod natural de diverși factori, inclusiv cauza de bază, genetica și stadiul căderii părului. 

În unele cazuri, metodele naturale pot încetini sau inversa parțial căderea părului, cazurile avansate sau anumite afecțiuni pot necesita tratamente medicale și medicamente.

3) Masajul scalpului

Trebuie să vă hrăniți ușor scalpul dacă doriți ca părul să fie sănătos și puternic. Masează-ți scalpul în mod regulat pentru a îmbunătăți circulația sângelui, ceea ce va ajuta la promovarea producției de păr sănătos. 

Studiile au descoperit că persoanele care fac masaje regulate ale scalpului experimentează mai puțină căderea părului.

4) Urmați o dietă alimentara echilibrată

Alimentația nesănătoasă și deficiențele nutriționale pot afecta atât creșterea părului, cât și structura părului, arată un studiu publicat în Dermatology Practical and Conceptual. 

Trebuie să vă asigurați că includeți nutrienți adecvati, inclusiv proteine, fier și vitamine (în special vitaminele din complexul B) în dieta dumneavoastră. Este una dintre cele mai bune modalități de a vă menține sănătatea părului sub control.
MAI POTI CITI