MANANCA SI ARATA MAI TANARA: 4 ALIMENTE CARE CONTIN RETINOL - VITAMINA A

Vitamina A este considerată una dintre cele mai benefice pentru piele și, în general, ajută organismul să facă față mai bine îmbătrânirii. 

Multe proceduri cosmetice se bazează pe retinol, iar acest lucru nu este în zadar - pielea devine elastică, ridurile fine dispar după tratamentele cu vitamine, iar retinolul este considerat aproape cel mai bun remediu pentru combaterea acneei. 

Desigur, doar un specialist poate prescrie astfel de proceduri, dar vă vom spune despre produsele care conțin suficientă vitamina A, astfel încât să puteți completa în siguranță deficiența acesteia chiar acasă.

Cele mai bune alimente care conțin Retinol (Vitamina A)


1) Dovleacul

Un produs fără de care este greu de imaginat dieta de toamnă. 

top alimente care contin vitamina a

Puteți găti aproape orice fel de mâncare cu dovleac - de la terci până la deserturi. 

Dovleacul conține suficientă vitamina A, și în cantități moderate, care nu va dăuna organismului. 

Nutriționiștii recomandă pregătirea mâncărurilor de dovleac fără zahăr, deoarece zahărul vă va anula toate eforturile de întinerire - veți distruge pur și simplu colagenul.

2) Ficatul de vita

Suntem de acord că produsul nu este pentru toată lumea, dar beneficiile sale nu pot fi subestimate. 

Ficatul de vită pregătit corespunzător nu numai că va ajuta la completarea deficitului de vitamina A dacă îl includeți în dieta de cel puțin două ori pe săptămână, dar va fi și un înlocuitor excelent pentru carnea roșie dacă din anumite motive nu o puteți mânca în forma sa pură. 

Principalul lucru este să evitați prăjirea produsului.

3) Cătina

Băuturile din cătină, în special ceaiurile, sunt incredibil de utile pentru susținerea imunității. 

Dar cătina funcționează bine și în lupta împotriva imperfecțiunilor pielii. 

Un efect antioxidant puternic vă permite să mențineți organele în ordine în timpul sezonului rece și, cu utilizarea regulată, procesele metabolice sunt accelerate, ceea ce ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire.

4) Anghila

Nutriționiștii recomandă să acordați atenție preparatelor cu anghilă, din nou, pregătite corespunzător. 

Anghilele prăjite nu vor aduce niciun beneficiu, in timp ce supele cu anghila si anghila fiarta nu vor dauna tracului gastrointestinal. 

Iar conținutul de vitamina A din pește vă permite să uitați de lipsa acestei vitamine atunci când este consumată în mod regulat
MAI POTI CITI