Ce se poate vizita în Viena de Crăciun - Top locuri si evenimente

Viena de Crăciun: O călătorie în țara basmelor de iarnă

Cu luminile strălucitoare, mirosul de vin fiert și colindele în aer, Viena devine un oraș magic în timpul sezonului de Crăciun. 

De la târguri tradiționale de Crăciun la spectacole de lumină și muzică clasică, Viena oferă o experiență de iarnă cu adevărat fermecătoare. 

În acest articol, vă vom ghida prin cele mai frumoase locuri și evenimente pe care le puteți vizita în Viena de Crăciun.


1. Târgurile de Crăciun din Viena

Una dintre cele mai frumoase tradiții de iarnă din Viena este târgurile de Crăciun. Kaerntnertor și Schönbrunn sunt cele mai cunoscute, dar există multe altele. Puteți să vă plimbați printre căsuțele de lemn decorate frumos, să degustați specialitățile locale și să cumpărați cadouri deosebite pentru cei dragi.

ce sa vzitam de craciun in viena anul asta

2. Concerte de Crăciun

Viena este cunoscută ca orașul muzicii, iar în timpul sezonului de Crăciun, puteți asista la concerte de Crăciun în diferite locații impresionante, cum ar fi Sala Muzicală Viena sau Biserica St. Stephen. Ascultând colinde tradiționale sau muzică clasică într-un cadru atât de spectaculos, veți experimenta adevărata magie a Crăciunului vienez.

3. Iluminatul de Crăciun

Viena se transformă într-un oraș cu adevărat strălucitor în timpul Crăciunului. Străzile principale, piețele și clădirile istorice sunt decorate cu mii de lumini și ornamente de Crăciun. Una dintre cele mai spectaculoase instalații de lumină este în fața Primăriei din Viena, care găzduiește un calendar gigantic de Crăciun.

4. Catedrala St. Stephen

Catedrala St. Stephen, sau "Stephansdom" în limba germană, este un loc emblematic în Viena și merită vizitată în orice perioadă a anului. Cu toate acestea, în timpul Crăciunului, catedrala este superb decorată și găzduiește numeroase evenimente religioase și concerte de Crăciun.

5. Plimbări cu trăsura

Dacă doriți să vă bucurați de oraș într-un mod mai tradițional, puteți face o plimbare cu trăsura prin centrul Vienii. Vă veți simți ca într-un basm de iarnă, înconjurați de arhitectura istorică a orașului și de lumini strălucitoare.

6. Piața Maria Theresien

Această piață impresionantă este situată între Muzeul de Artă Istorică și Muzeul de Artă Naturală și găzduiește un târg de Crăciun cu atmosferă elegantă. Aici puteți admira și achiziționa lucrări de artă și obiecte de artizanat unicat.

7. Muzeul Crăciunului și Moș Crăciun

Pentru cei mici și pentru cei tineri de inimă, Muzeul Crăciunului din Viena este o destinație minunată. Aici veți găsi o colecție impresionantă de ornamente de Crăciun și figurine de Moș Crăciun din toată lumea.

Parerea noastra despre cel mai frumos loc de vizitat in Viena de Craciun


Viena de Crăciun este cu siguranță una dintre cele mai frumoase destinații de iarnă din Europa. 

Cu târguri tradiționale, concerte de Crăciun, lumini strălucitoare și atmosferă magică, această capitală europeană vă va încânta și vă va încălzi inimile în timpul sezonului de Crăciun. 

Așa că nu ezitați să faceți o călătorie la Viena și să vă bucurați de toate minunățiile oferite de această bijuterie de oraș în timpul sărbătorilor de iarnă.

Din cele 7 locuri minunate de vizitat în Viena de Crăciun, aș pune târgurile de Crăciun din Viena pe primul loc. 

Aceste târguri tradiționale de Crăciun sunt inima și sufletul atmosferei festive din oraș. 

Ele oferă o experiență autentică a Crăciunului vienez, cu căsuțe de lemn decorate frumos, specialități culinare locale, băuturi calde precum vinul fiert și obiecte de artizanat unicat.

Târgurile de Crăciun din Viena creează o atmosferă de basm și sunt locul ideal pentru a simți magia Crăciunului. 

Acestea oferă o gamă variată de produse, de la cadouri artizanale la produse de patiserie delicioase. Este locul unde puteți socializa cu localnicii și să vă bucurați de muzică tradițională de Crăciun.

În plus, fiecare târg de Crăciun din Viena are propria sa atmosferă și oferă experiențe unice. 

De la Kaerntnertor la Schönbrunn și multe altele, fiecare târg are farmecul său și merită vizitat. Deci, dacă aveți doar timp pentru un singur lucru în Viena de Crăciun, să fie târgurile de Crăciun, unde veți experimenta cu adevărat spiritul sărbătorilor în acest oraș fermecător.
MAI POTI CITI