Sfaturi vizita Viena: Tur de descoperire a mâncării, a cafenelelor și a pieței Naschmarkt

Ce sa faci și ce poți vizita in Viena intr-o zi


Vă începeți turul Vienei pe una dintre cele mai faimoase și atractive străzi comerciale din oraș: Graben. Casa bijutierului de curte Heldwein și a faimoasei fabrici de porțelan Augarten, zona este plină de arhitectură imperială, cafenele opulente și restaurante de primă mână. 

Ar fi nepoliticos să nu vă oferim o cafea înainte de a începe cum se cuvine, așa că, după scurta plimbare, vă veți opri pentru o cafea rapidă și o gustare. 

Totuși, aceasta nu va fi la una dintre cafenelele celebre, pentru că doar turiștii merg acolo. În schimb, vă veți îndrepta spre una dintre puținele cafenele pe care localnicii încă le mai vizitează - o Kulturcafe adevărată și încă funcțională.

Nasch înseamnă "a ronțăi" și exact asta puteți face la Naschmarkt, cu ușurință una dintre cele mai bune piețe în aer liber din Europa. 

cele mai bune locuri unde se mananca bine in viena

Are o lungime de un kilometru și jumătate și prezintă peste 120 de tarabe cu mâncare și câteva restaurante delicioase care pregătesc unele dintre cele mai bune mâncăruri din oraș. 

Aici veți găsi cea mai diversă gamă de fructe, legume și delicatese care sunt disponibile în Viena din întreaga lume.

Puteti sa va delectati la alegere: cu faimosul Naschmarkt Deli cu sandvișurile sale tradiționale, mezeluri și brânzeturi, cu pește delicios și proaspăt la Umar, cu specialități turcești din Orient & Occident.  Aici toate influențele culinare din întreaga lume pot fi savurate. 

Deși Naschmarkt este un loc de vizitat, orice localnic vă va spune că îl vizitează foarte rar, cu excepția cazului în care are chef să se bată cu turiștii pentru atenția vânzătorului. În schimb, fiecare localnic are propria piață pe care îi place să o viziteze. 

Poate că acestea nu sunt la fel de mari ca Naschmarkt, dar cu siguranță sunt mai pline de viață și mai puțin turistice. 

În acest scop, veți fi purtați de la Naschmarkt la o adevărată piață vieneză funcțională. 

Fie că este vorba de piața la modă Brunnenmarkt din districtul 16, cu cafenelele și creativitatea sa, de Viktor-Adler-Markt, plin de viață, din districtul 10, tradițional muncitoresc, sau chiar de piața liniștită a fermierilor din Karmeliterplatz, în districtul 2, va depinde de zi și de ghid. 

Dar nu vă fie teamă să cereți indicații pentru a ajunge la ceilalți: niciodată nu este suficient timp într-o zi, cu atât mai puțin într-un tur, pentru a vizita totul.

Indiferent de piață, un lucru care poate fi garantat este că va fi mâncare. Ghizii dvs. vă vor face cunoștință cu unele plăceri vinovate vieneze, dulci și sărate, și cu viața de pe străzi pe care niciun ghid nu le-ar menționa vreodată. 

O pauză pentru a lua în Wurstelstand viața vă oferă șansa de a gusta din mâncarea preferată a austriecilor (indiciu: nu este schnitzel), în timp ce luați o bere sau un spritzer obraznic (sunt disponibile băuturi răcoritoare) care vă va ajuta să vă rehidratați după agitația piețelor. 

De-a lungul drumului vă veți cufunda în faimoasa cultură vieneză a cafelei. 

Cafenelele au jucat un rol foarte important în modelarea culturii orașului Viena de-a lungul secolelor, prima ceașcă fiind preparată încă din 1683. 

Inventarul austriac al patrimoniului cultural descrie cafenelele ca fiind locuri "unde se consumă timp și spațiu, dar doar cafeaua se găsește pe nota de plată".

Pe scurt Turul de o zi al Vienei 


• Vizitați una dintre cele mai faimoase piețe din Europa înainte de a vă îndrepta spre o piață vieneză mai puțin cunoscută.

• Gustați din mâncărurile locale dulci și savuroase de la tarabele stradale, piețe și cafenele la modă

•Aflați mai multe despre renumita cultură a cafelei din Viena și aflați unde merg localnicii pentru cea mai bună cafea din oraș,
MAI POTI CITI