Sfaturi cu ce asortam COVORUL in living, ce culori se poarta si cat de mare trebuie sa fie

Sumar articol: cu ce asortam covorul, cat de mare trebuie sa fie covorul in living, ce covoare se poarta in living, reguli covor, ce covor merge la canapea verde, cu ce se asorteaza canapeaua cu culori neutre pentru living

Alegerea unui covor potrivit pentru living este o sarcină care necesită atenție la mai mulți factori, cum ar fi stilul, dimensiunea și culoarea mobilierului. 

În acest articol, vă vom oferi câteva sfaturi despre cum să asortați covorul cu mobila din living, cât de lung trebuie să fie și ce culori sunt indicate.


Stilul mobilierului. Un prim aspect de luat în considerare este stilul mobilierului din living. 

Dacă aveți o canapea și fotolii moderne, cu linii simple și culori neutre, puteți opta pentru un covor cu un model geometric sau abstract, care să aducă un contrast vizual interesant. 

cu ce se asorteaza covorul in living culori si marime

Dacă, dimpotrivă, mobila este clasică sau rustică, cu detalii ornamentale și culori calde, puteți alege un covor cu un design floral sau oriental, care să completeze atmosfera elegantă și cozy.

Dimensiunea covorului. Un alt factor important este dimensiunea covorului. 

În general, se recomandă ca covorul să fie suficient de mare încât să acopere zona centrală a livingului, unde se află canapeaua și măsuța de cafea. 

O regulă simplă este să lăsați cel puțin 15-20 cm de spațiu între marginea covorului și perete. 

Dacă livingul este foarte spațios, puteți folosi mai multe covoare de dimensiuni diferite, pentru a delimita zonele funcționale.

Culoarea covorului. În sfârșit, culoarea covorului este un element esențial pentru a crea o armonie cromatică în living. 

Puteți alege o culoare care să se potrivească cu cea dominantă a mobilierului, sau una care să o contrasteze. 

De exemplu, dacă mobila este albă sau gri, puteți opta pentru un covor roșu sau albastru, care să aducă un accent de culoare vibrant. 

Dacă mobila este maro sau bej, puteți alege un covor verde sau galben, care să aducă o notă de prospețime și naturalețe.
MAI POTI CITI