Idei Locuri de vizitat cu copii pe lângă Brașov în vacanță. Activități pentru familii cu copii.

Sumar articol: locuri de vizitat cu copii pe langa Brasov, activități de weekend copii Brașov, parc distractii copii, ferme de vizitat Brașov, activitati copii.

Brașovul este un oraș plin de istorie, cultură și natură, care merită descoperit în orice anotimp. Dacă vrei să îți petreci vacanța la Brașov cu copii, ai la dispoziție o mulțime de opțiuni pentru a vă distra și a vă relaxa împreună. 

Iată câteva sugestii de locuri de vizitat și activități pe care le poți face în Brașov cu copii:


- Grădina Zoologică Brașov: este un loc ideal pentru a admira diverse specii de animale, printre care și doi lei albi și cămile. 

Grădina zoologică se întinde pe o suprafață de 10 hectare și are un aspect natural, fiind situată lângă pădurea și lacul din Cartierul Noua. 

Copiii se vor bucura să hrănească porumbeii și să se joace în spațiile amenajate pentru ei.

- Parc Aventura Brașov: este cel mai mare parc de aventură din Europa de Est, unde poți să îți testezi curajul și abilitățile pe 15 trasee de dificultate progresivă. 

locuri de vizitat pentru activități cu copii pe langa brasov

Traseele sunt adaptate pentru toate vârstele și nivelurile de experiență, iar echipamentul de securitate este asigurat. Poți să încerci și „Marea Tiroliană peste Lac”, care presupune traversarea unui lac pe o distanță de 111 metri.

- Piața Sfatului: este inima orașului, unde poți să te plimbi pe străzile pietonale, să admiri clădirile istorice, să vizitezi Muzeul Județean de Istorie sau Biserica Neagră, să te relaxezi la una dintre terasele sau cafenelele din zonă sau să participi la diferite evenimente culturale și artistice care se organizează frecvent.

- Muntele Tâmpa: este un simbol al orașului, care oferă o priveliște panoramică asupra acestuia. Poți ajunge pe vârful muntelui cu telecabina sau pe jos, pe unul dintre traseele marcate. 

Pe munte se află și o cruce iluminată, care se vede noaptea de la distanță, precum și o rezervație naturală cu specii rare de plante și animale.

- Castelul Bran: este una dintre cele mai cunoscute atracții turistice din România, fiind asociat cu legenda lui Dracula.

Castelul este situat la aproximativ 30 de kilometri de Brașov și este o construcție impresionantă, care datează din secolul al XIV-lea. În interiorul castelului poți vizita colecții de mobilier, arme, costume și obiecte personale ale reginei Maria, care a locuit aici în perioada interbelică.

- Cetatea Râșnov: este o fortificație medievală construită pe un deal, la aproximativ 15 kilometri de Brașov. 

Cetatea a fost ridicată pentru a apăra locuitorii din zonă de invaziile dușmane și are un aspect rustic și autentic. În interiorul cetății poți vedea casele țărănești, fântâna adâncă de 146 de metri, biserica evanghelică sau muzeul de istorie.

Acestea sunt doar câteva dintre locurile de vizitat și activitățile pe care le poți face în vacanța la Brașov cu copii. 

Orașul are mult mai multe de oferit, fiind o destinație perfectă pentru cei care iubesc natura, cultura și aventura.
MAI POTI CITI