Forum cum sa alegi cel mai bun trafalet pentru lavabila

Vă spunem cum să găsiți cel mai bun trafalet pentru lavabila, cu care puteți crea o acoperire perfect uniformă.


LA CE SĂ CAUȚI ATUNCI CÂND ALEGI UN TRAFALET PROFESIONAL PENTRU VOPSEA LAVABILA


1) Mărimea

Dimensiunea rolelor de trafalet poate fi împărțită în trei categorii:

Mini role. Lățimea lor nu depășește 100 mm, iar diametrul este de 15 mm. Sunt folosite pentru vopsirea locurilor greu accesibile și a suprafețelor cu relief complex.

Lățimea cilindrului de lucru al rolelor mijlocii ajunge la 150 mm, iar diametrul este de 30 mm. Sunt considerate universale și potrivite pentru majoritatea lucrărilor de vopsire.

pareri forumuri cum sa alegi cel mai bun trafalet

Rolele cu o lățime de 180 până la 270 mm sunt de obicei folosite pentru vopsirea suprafețelor neuniforme și a fațadelor caselor.

2) Materialul

Cele mai ieftine, dar și cele mai de scurtă durată sunt trafaletii cu role de spumă. Sunt potrivite pentru aplicarea grundului, a lipiciului și a lacurilor. Cu toate acestea, nu pot lucra cu vopsele care conțin solvenți: pot coroda cauciucul spumos.

Rolele cu par atât natural, cât și artificial. Primele sunt de obicei realizate din lână de oaie, cele din urmă din poliamidă și poliester. Toate sunt potrivite pentru vopselele cu ulei și dispersie în apă și creează o acoperire uniformă fără dungi și pete.

Role cu filet sunt, de asemenea, potrivite pentru lucrul cu toate tipurile de vopsea, inclusiv cu cele organice. Principalul lor avantaj este că vă permit să vopsiti rapid o suprafață destul de mare.

CE TRAFALET ESTE POTRIVIT PENTRU TAVAN


Pentru vopsirea tavanului, cele mai potrivite sunt rolele cu par din materiale naturale. 

De asemenea, este de preferat să aveți o protecție împotriva stropilor.

CE ROLĂ SĂ ALEGI PENTRU VOPSIREA TAPETULUI?


Când vopsiți tapetul, este important să păstrați textura acestora. Rolele cu par sunt cele mai potrivite pentru această sarcină. 

Latimea rolei este selectată în funcție de relieful tapetului - cu cât este mai pronunțat, cu atât latimea ar trebui să fie mai mare.
MAI POTI CITI