Wiki RĂZVAN RAȚ - biografie, vârstă, soție, afaceri și avere

Vezi care este biografia lui RĂZVAN RAȚ, wiki-ul sportiv, cine este soția și dacă are copii, ce afaceri și avere a făcut


Răzvan Dincă Raț, pe numele complet. s-a născut în data de 26 mai 1981, în localitatea Piatra Olt, România.

Răzvan Raț este căsătorit cu ucraineanca Julia Rata din anul 2007. Fotbalistul retras din activitate a cunoscut-o pe frumoasa brunetă în perioada în care evolua la Șahtior Donețk, sub comanda lui Mircea Lucescu.

Raț și-a cunoscut soția la 3 ani și jumătate după ce-a ajuns la Doneţk. Împreună au o fetiță pe nume Nicole care a făcut 12 ani și care știe patru limbi străine. Vorbește engleză, spaniolă, rusă și română.

Răzvan Raț a jucat la Universitatea Craiova, Rapid, FCM Bacău, Șahtior Donețk, West Ham United, ACS Poli Timișoara, PAOK Salonic. Timp de 10 sezoane a stat la Șahtior, între 2003 și 2013.

razvan rat wiki biografia data nasterii avere si afaceri

Raț are în palmares 5 campionate câștigate (două cu Rapid București, trei cu FC Șahtior Donețk), 3 Cupe (una cu Rapid București, două cu FC Șahtior Donețk), trei Supercupe (una cu Rapid București, două cu FC Șahtior Donețk) și de asemenea este câștigătorul ultimei ediții a Cupei UEFA cu FC Șahtior Donețk, finală câștigată la Istanbul.

Referitor la afaceri și la avere, înainte să plece de la ucraineni fix cu un an înainte ca războiul din Donbas să înceapă, acesta a cumpărat mai multe imobiliare în valoare de 4.000.000 de euro, investiţie pe care nu o poate recupera din cauza conflictului dintre Rusia și Ucraina.

Răzvan Raț  a câştigat 25 de milioane de euro în toată cariera şi este un investitor activ în turism şi domeniul hi-tech

O parte din bani i-a investit încă din timpul carierei într-o şcoală de fotbal, dar şi în terenuri sportive pentru amatori, atât de tenis, cât şi de fotbal.

O sumă importantă a investit-o însă în domeniul turistic, având un hotel în Slatina şi o pensiune în Predeal, ambele sub acelaşi nume – Zytto. Pensiunea din Predeal are opt camere şi beneficiază şi un teren de fotbal. În principal, oaspeţii sunt din domeniul sportiv.

Una dintre investiţiile în tehnologie a lui Raș este .lumen, unul dintre cele mai inovative start-up-uri din lume, care dezvoltă un dispozitiv high-tech dedicat persoanelor nevăzătoare sau cu afecţiuni severe de vedere. 

Acest dispozitiv ar putea schimba în bine viaţa celor 40 de milioane de persoane lipsite de văz din lume.

O altă investiţie este cea făcută în Grupul M3 Holdings. 

Acesta include trei companii dinamice de tehnologie: Moneymailme, M3 Payments, platformă de gestiune a schimburilor valutare şi a plăţilor, şi Modex, care a pornit ca o platformă ce facilitează adopţia blockchain-ului. 

Ulterior, Mihai Ivaşcu, CEO M3 Holdings. a căutat o modalitate de a aduce blockchain-ul către mediul de afaceri şi a lansat  platforma Modex Blockchain Database. 

Cu sediul la Londra şi birouri în Bucureşti, Monte Carlo şi Gibraltar, Modex are peste 60 de programatori, designeri şi specialişti de business.

În cariera impresionantă, Răzvan Raț are și un mare regret! Acesta a ratat transferul la Real Madrid, în 2009, când Bernd Schuster a ajuns la echipă!
MAI POTI CITI