8 sfaturi pentru a te Odihni și a Dormi bine în timpul Caniculei

Vara poate fi o perioadă minunată cu zile lungi și soare strălucitor, dar și cu temperaturi ridicate care pot afecta calitatea somnului. În timpul caniculei, mulți dintre noi se confruntă cu dificultăți în a dormi bine și a ne odihni corespunzător. 

Cu toate acestea, există câteva măsuri simple și eficiente pe care le poți lua pentru a te asigura că obții odihna de care ai nevoie în timpul verii toride.

Aici sunt 8 sfaturi care te vor ajuta să te odihnești și să dormi mai bine pe caniculă:


1) Rămâi hidratat:

În timpul verii, este esențial să te asiguri că bei suficientă apă pe parcursul întregii zile. Deshidratarea poate duce la senzații de oboseală și dificultăți în a adormi. 

Evită consumul excesiv de alcool și băuturile bogate în cofeină, deoarece acestea pot afecta negativ calitatea somnului. 

recomandari ca sa adormi bine pe canicula

În schimb, alege să bei apă proaspătă și să consumi fructe și legume cu conținut ridicat de apă pentru a-ți menține hidratarea adecvată.

2) Creează un mediu răcoros pentru somn:

Păstrează camera de dormit cât mai răcoroasă posibil. Închide jaluzelele și ferestrele pe timpul zilei pentru a împiedica intrarea căldurii și a razelor solare directe. 

Poți folosi ventilatoare sau aer condiționat pentru a menține temperatura potrivită în cameră pe timpul nopții. 

De asemenea, poți încerca să dormi pe un pat sau saltea din materiale respirabile care permit circulația aerului și te ajută să te simți mai răcorit.

3) Optează pentru lenjerii din materiale naturale:

Folosește lenjerii de pat din bumbac sau alte materiale naturale, care sunt mai respirabile și mai puțin susceptibile să rețină căldura. 

Acest lucru va ajuta la menținerea unei temperaturi mai plăcute în timpul somnului și la prevenirea transpirației excesive.

4) Stabilește o rutină regulată de somn:

Încearcă să te culci și să te trezești la aceeași oră în fiecare zi, chiar și în weekend. Stabilirea unei rutine regulate de somn îi permite corpului să se obișnuiască cu un program constant, ceea ce poate îmbunătăți calitatea somnului.

5) Fă exerciții fizice în timpul zilei:

Exercițiile fizice regulate sunt benefice pentru sănătatea generală și pot contribui la un somn mai odihnitor pe timpul nopții. 

Cu toate acestea, în timpul caniculei, evită să faci exerciții fizice solicitante înainte de culcare, deoarece acest lucru poate crește temperatura corpului și poate face adormirea mai dificilă. În schimb, alege să faci exerciții dimineața devreme sau seara târziu, când temperatura este mai scăzută.

6) Dușuri reci înainte de culcare:

Un duș rece înainte de culcare poate fi foarte revigorant în timpul caniculei și te poate ajuta să te simți mai răcorit. 

De asemenea, scăderea temperaturii corpului după duș poate favoriza adormirea mai rapidă și o odihnă mai profundă.

7) Redu expunerea la dispozitivele electronice înainte de culcare:

Lumina albastră emisă de telefoanele mobile, tablete și computere poate interfera cu producția de melatonină, hormonul responsabil pentru reglarea somnului. 

Înainte de culcare, încearcă să reduci timpul petrecut în fața acestor dispozitive sau utilizează filtre pentru a diminua emisia de lumină albastră.

8) Găsește o poziție de somn confortabilă:

În timpul caniculei, poți experimenta dificultăți în a găsi o poziție de somn confortabilă din cauza căldurii. 

Dacă ești în căutarea unei alternative, încearcă să dormi într-o altă cameră care este mai răcoroasă sau alege să dormi pe podea, unde temperatura este de obicei mai scăzută decât în pat.

Un somn odihnitor este esențial pentru sănătatea și bunăstarea noastră, iar canicula poate aduce provocări suplimentare în această privință.

Cu toate acestea, respectând aceste sfaturi simple, poți îmbunătăți semnificativ calitatea somnului și te poți odihni mai bine chiar și în cele mai toride zile de vară. 

Asigură-te că acorzi atenție nevoilor tale de odihnă și că adaptezi mediul de somn pentru a face față temperaturilor ridicate. 

Un somn de calitate te va ajuta să te bucuri în mod optim de vara și de toate activitățile frumoase pe care le aduce cu sine.
MAI POTI CITI