Recomandări despre ce costum de baie ti se potrivește in funcție de forma corpului

Recomandări și sfaturi despre ce costum de baie ți se potrivește în funcție de forma corpului


Vara este aproape și probabil că te gândești deja la vacanța la plajă. Dar știi ce costum de baie să alegi pentru a te simți confortabil și încrezător? 

Nu toate costumele de baie se potrivesc oricărui tip de siluetă, așa că este important să ții cont de forma corpului tău atunci când faci cumpărături. 

Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să găsești costumul de baie ideal pentru tine.


1) Dacă ai forma corpului de clepsidră, adică umerii și șoldurile aproximativ la fel de lați și talia îngustă, atunci ești norocoasă, pentru că poți purta aproape orice tip de costum de baie. 

Poți opta pentru un bikini care să îți evidențieze formele frumoase sau pentru un costum întreg care să îți alungească silueta. Evită însă modelele prea încărcate sau cu volane care să îți adauge volum nedorit.

pareri ce costum de baie mi se potriveste in functie de forma corpului


2) Dacă ai forma corpului de triunghi, adică umerii mai înguști decât șoldurile și bustul mic sau mediu, atunci trebuie să echilibrezi partea superioară cu cea inferioară. 

Alege un sutien cu push-up, cupe întregi sau cu detalii care să îți mărească bustul, cum ar fi imprimeuri, culori vii sau funde. 

La partea inferioară, optează pentru o slip simplu, fără prea multe accesorii sau decupaje care să îți lărgească șoldurile.

3) Dacă ai forma corpului de triunghi inversat, adică umerii mai lați decât șoldurile și bustul mare sau foarte mare, atunci trebuie să susții și să reduci partea superioară. 

Alege un sutien cu bretele late, cupe întregi sau balconette care să îți ofere suport și confort.

La partea inferioară, poți juca cu modele care să îți atragă atenția asupra șoldurilor, cum ar fi slipuri cu talie înaltă, cu imprimeuri sau cu volane.

4) Dacă ai forma corpului de dreptunghi, adică umerii, talia și șoldurile aproximativ la fel de late și fără prea multe curbe, atunci trebuie să creezi iluzia unei siluete mai definite. 

Alege un costum întreg cu decolteu în V sau cu decupaje laterale care să îți sublinieze talia. Poți folosi și accesorii cum ar fi curele sau centuri pentru a-ți accentua zona mijlocului. 

Dacă preferi un bikini, alege un sutien triunghiular sau bandeau și un slip brazilian sau tanga care să îți scoată în evidență picioarele.
MAI POTI CITI