RAPAMICINA tratament anti-îmbătrânire ieftin testat cu succes pe câini

Rapamicina pastila ieftină care promite o viață lungă, încetinind îmbătrânirea


Rapamicina, denumita astfel dupa numele insulei unde a fost descoperita, Rapa Nui sau in traducere Insula Pastelui, din Chile, este o bacterie (Streptomyces hygroscopicus), folosita pentru o perioada de timp in tratamentele antifungice, dar si in tratarea bolilor renale, insa sub stricta supraveghere medicala.

Dr. Collins, director al Departamentului de Cercetare in Domeniul Sanatatii din Statele Unite si printre primii oameni de stiinta care au reusit sa descifreze genomul uman, a studiat efectul rapamicinei pe celulele afectate de la 3 copii cu sindromul Hutchinson-Gilford Progeria.

Tratand aceste celule bolnave cu medicamente avand la baza rapamicina, procesul de imbatranire s-a inversat, facand din acestea celule sănătoase.

Cercetătorii speră că rapamicina ar putea fi un elixir al tinereții care administrat în formă de pilulă poate deveni un medicament anti-îmbătrânire care i-ar putea ajuta pe oameni - și pe animalele lor de companie - să ducă vieți mai lungi și mai sănătoase.

pareri forum rapamicina remediu anti-imbatranire ieftin

Cercetătorii care conduc studiul, Daniel Promislow și Matt Kaeberlein, de la Universitatea din Washington, și veterinarul Kate Creevy, de la Texas A&M, speră ca până în 2025 să testeze pilulele pe aproape 600 de câini, studiul urmând a se termina în 2028.

Stăpâna unui câine care a primit pilule anti-îmbătrânire a spus că „s-ar putea să fie doar o iluzie”, dar a observat că părul animalului ei de companie a început să își recâștige culoarea originală după ce a început tratamentul săptămânal.

Cea mai mare descoperire a efectelor acestei substante a avut loc in anul 2009, atunci cand, in urma unui studiu realizat pe soareci, s-a constatat ca tratamentul pe baza de rapamicina creste speranta de viata cu 38%, respectiv 30 de ani daca raportam cifrele la oameni.

Întrebarea cea mai importantă este dacă aceste cercetări vor duce la crearea unei metode de regenerare a întreg corpului, un elixir al tinereții sau o pilulă anti-îmbătrânire.
MAI POTI CITI