WIKI Somelier SERGIU NEDELEA: biografie, CV, varsta, studii, familie

Vezi cine este SERGIU NEDELEA, biografia, CV, ce varsta are si in ce data este nascut. Ce studii si diplome are somelierul Sergiu Nedela, unde a lucrat si ce familie are


Conform informatiilor din CV Sergiu Nedelea (nascut in data de 14 mai 1965) este un somelier profesionist, cu o experiență de peste 25 de ani in industria ospitaliera, fiind fondator al Școlii de Somelieri „Winetaste School”, precum și formator profesionist de somelieri.

SERGIU NEDELEA este căsătorit cu Maria.

Sergiu Nedelea (varsta 57 ani) a devenit unul dintre primii promotori ai meseriei de somelier in Romania, începând cu dezvoltarea personală și continuând cu demersurile pentru înscrierea acestei meserii în Codul Ocupațiilor din România. 

sergiu nedelea wiki degustator de vinuri

Licentiat al Facultatii de Administratie Publica din cadrul S.N.S.P.A. (Şcoala Nationala de Studii Politice si Administrative), Sergiu Ndelea a urmat in paralele cursurile de specialitate de la T.H.R. Consulting Group Bucuresti, pentru formarea sa ca somelier si, apoi, ca manager Hotel/Restaurant.

Din anul 2008 Sergiu Nedelea este Director General la Euro Marsen-Bucuresti.

Intre 2004 - 2010 a fost Director Restaurant – Brand Manager la Restaurant "Casa Iancului" - CI Restaurant - Club Bucuresti.

În prezent marea lui provocare constă în a dezvolta pasiunea și tainele meseriei de somelier la românii care iubesc vinul. 

Prin Winetaste School Sergiu Nedelea a semnat peste 700 de diplome. Asta înseamnă sute de ore de cursuri ce cuprind teorie și practică.

De asemenea, Sergiu Nedelea este gazda show-ului ”Wine Trips România”, o coproducție protvplus.ro și Buzz Events, care prezintă frumusețea cramelor și a podgoriilor din România si Republica Moldova, oferind privitorilor o experiență oenologică completă. 

Duminica 26 martie 2023, incepe o noua emisiune la PRO TV! Wine Trips Romania descopera frumusetea cramelor si podgoriilor din Moldova, oferind privitorilor o experienta oenologica completa. Sergiu Nedelea, ne va purta pe drumul vinului alaturi de 10 invitati speciali, printre care Nicolae Botgros, Eugen Doga, Pasha Parfeni.

Sergiu Nedelea a publiucat articole in publicatiile de specialitate Wine&Spirit Club, Secrete de Chef, La Cucina, Vinul.ro, Horeca Romania, Food & Bar  Magazine.

Este Autor/Coautor al cartilor: „Povestiri Carciumaresti”, "Ghidul Vinul.ro 2010" si „Ghidul Vinul.ro 2011”.

Sergiu Nedelea este unul dintre acei somelieri care citesc in permanenta, cautând vinul nu numai in literatura de specialitate, ci si in cea din cele mai neașteptate domenii, unde putini s-ar gandi ca il pot gasi.

În ceea ce priveşte vinul, Nedelea spune că de multe ori se comit nişte erori pe care oamenii neavizaţi le fac fără să-şi de seama. De exemplu, parveniţi care îşi permit să bea vinuri vechi, foarte scumpe şi de o calitate extraordinară, le mai "îndoaie" cu apă sau cu alte băuturi, călcând în picioare strădania vinificatorului care a adus acel vin la un anumit nivel.
MAI POTI CITI