TOP 7 Filme si Seriale Psihologice Netflix de văzut fie că sunt de dragoste sau groază

Nu sunt chiar cele mai bune filme și seriale psihologice din toate timpurile, dar aceste șapte producții Netflix sunt filme psihologice de groază, de dragoste, despre depresie, inspirate din fapte reale care sunt de văzut pentru ca sunt bine realizate, captivante și au primit de-a lungul timpului validare celor care le-au văzut.

În general, filmele psihologice sunt populare datorită intrigilor lor complexe, a explorării profunde a psihologiei umane și a interpretărilor fascinante ale actorilor.

"Black Swan" (2010) - Regizat de Darren Aronofsky, acest film îl urmărește pe personajul principal, interpretat de Natalie Portman, în timp ce se pregătește pentru rolul principal din baletul "Lebăda Neagră". 

Însă odată cu apropierea premierii, ea începe să se confrunte cu propriile sale frici și obsesii, iar linia dintre realitate și fantezie începe să se estompeze.

top 7 cele mai bune filme si seriale psihologice netflix de vazut

"Fractured" (2019) - După ce fiica sa dispare într-un spital, Ray, interpretat de Sam Worthington, se vede prins într-un mister periculos, în care nimeni nu pare să creadă că fiica sa a fost chiar acolo. În timp ce încearcă să-și găsească copilul, Ray își pierde din ce în ce mai mult echilibrul mintal.

"Gerald's Game" (2017) - După ce soțul ei moare în timpul unei sesiuni de jocuri sexuale, Jessie, interpretată de Carla Gugino, rămâne legată de pat și luptă să-și mențină echilibrul mintal într-un mediu înspăimântător și singuratic.

"Horse Girl" (2020) - După ce începe să aibă vise ciudate și să se simtă tot mai depășită de realitate, Sarah, interpretată de Alison Brie, începe să se întrebe dacă este doar imaginea ei sau chiar se întâmplă ceva ciudat în jurul ei.

"I'm Thinking of Ending Things" (2020) - Bazat pe romanul cu același nume de Iain Reid, acest film îl urmărește pe Jake, interpretat de Jesse Plemons, și prietena sa, interpretată de Jessie Buckley, în timp ce călătoresc împreună la ferma familiei lui Jake. Pe măsură ce se apropie de destinație, relația lor începe să se destrame, iar realitatea începe să se amestece cu fantezia.

"Memento" (2000) - Regizat de Christopher Nolan, acest film urmărește povestea lui Leonard, interpretat de Guy Pearce, un bărbat care suferă de pierderi de memorie a scurtei durate și încearcă să-și găsească soția ucisă. Povestea este prezentată în ordine inversă, adăugând la confuzia și haosul mental al personajului.

"Shutter Island" (2010) - Regizat de Martin Scorsese, acest film îl urmărește pe agentul federal Teddy Daniels, interpretat de Leonardo DiCaprio, în timp ce investighează o dispariție misterioasă de la un spital psihiatric.

Toate filmele din această listă au prins la public și au fost bine primite, dar poate cele mai populare sunt "Black Swan" și "Shutter Island". Iată câteva motive:

"Black Swan" a fost apreciat pentru performanța deosebită a lui Natalie Portman, care a primit premiul Oscar pentru cel mai bun rol feminin principal pentru acest film. De asemenea, regizorul Darren Aronofsky a creat o atmosferă tensionată și înspăimântătoare, cu o poveste captivantă și cu o interpretare foarte bună a muzicii.

"Shutter Island" a fost la fel de captivant și înspăimântător, cu o poveste complexă și plină de suspans, iar regizorul Martin Scorsese a creat o atmosferă de groază și confuzie care a menținut publicul cu sufletul la gură. De asemenea, interpretarea lui Leonardo DiCaprio a fost apreciată pentru profunzimea și complexitatea personajului său.
MAI POTI CITI