Recomandări plante de apartament care purifică aerul și îți îmbunătățesc starea de spirit

Există multe plante decorative care sunt utile pentru un apartament. Iată câteva exemple de plante care purifică aerul și sunt sănătoase:


Dracaena - o plantă frumoasă cu frunze lungi și arcuite, care poate supraviețui într-un mediu cu iluminare redusă.

Este, de asemenea, eficientă în eliminarea toxinelor din aer. Ajuta la eliminarea formaldehidei, benzenului, tricloretilenului si dioxidului de carbon, substante chimice ce pot favoriza multe probleme de sanatate, printre care dureri de cap, probleme respiratorii, anemie, boala de maduva, boli de rinichi, si altele.


Ficus - o plantă populară care poate fi crescută într-un vas sau în formă de copac mic. Are frunze strălucitoare și poate supraviețui într-un mediu cu iluminare moderată.

Se uda numai dupa ce s-a uscat a pamantul. Excesul de apa are ca efect ingalbenirea frunzelor sau aparitia unor pete maro pe acestea. Lipsa apei determina slabirea frunzelor si ulterior caderea lor.

Se recomanda pulverizarea plantei in special iarna când din cauza caloriferelor umiditatea atmosferica scade.

Crizantema - o plantă cu flori care poate fi crescută în interior și care poate dura mult timp dacă este îngrijită corespunzător. În plus, crizantemele au proprietăți de purificare a aerului.

Pălăria Soarelui (Echinacea) - o plantă ușor de crescut care produce flori strălucitoare și care poate fi plantată într-un vas mic.

Lalele - o altă plantă cu flori frumoase care poate fi crescută în interior. Sunt disponibile într-o varietate de culori și pot fi un accent frumos în decorul unui apartament.

Sansevieria - cunoscută și sub numele de "Limba-soacrei", această plantă are frunze lungi și rigide, care îi conferă un aspect modern și elegant. 

Udarea se face moderat, doar atunci când pământul din ghiveci este complet uscat. Iarna, dacă planta este păstrată la temperaturi mai scăzute, este suficientă udarea o dată la 3-4 săptămâni. Este, de asemenea, eficientă în eliminarea toxinelor din aer.

Orhideea - o plantă exotică și elegantă, cu flori frumoase care pot dura mult timp. Cu toate acestea, necesită îngrijire și atenție suplimentară pentru a se dezvolta în mod corespunzător.

În general, este important să alegeți plante care pot supraviețui în condițiile din apartamentul dumneavoastră (cum ar fi lumina naturală și umiditatea), iar apoi să le îngrijiți în mod corespunzător pentru a se dezvolta în mod sănătos.
MAI POTI CITI