Nu dormi cu părul ud și schimbă-ți fața de pernă la fiecare trei zile pentru o piele sanatoasa

Nu dormi cu părul ud și schimbă-ți fața de pernă la fiecare trei zile: obiceiuri sănătoase pentru care pielea ta îți va mulțumi!

Cheltuiți sume fabuloase pentru îngrijirea pielii, dar nu vedeți rezultatul? Poate că faci una dintre greșelile de neiertat. 

Greșeala nr. 1: Nu vă spălați pe mâini înainte de a aplica produsul de îngrijire a pielii.

Mâinile noastre găzduiesc multe microorganisme. Și toate se pot „deplasa” cu ușurință pe față, provocând inflamații și erupții cutanate. În plus, lipoizii de la degete pot înfunda porii. 

Spălați-vă bine mâinile cu apă și săpun înainte de a vă machia. Asigurați-vă că îndepărtați toate bijuteriile și nu uitați să tratați zona de sub unghii. Nu utilizați niciodată cremă de mâini.

mersul la culcare cu parul ud imbolnaveste pielea si parul

Greșeala nr. 2: Îți atingi fața cu mâinile pe tot parcursul zilei.

Oamenii de știință de la Institutul de Știință Weizmann din Israel au ajuns la o concluzie neașteptată: atingerea feței cu mâinile este un reflex. 

Oamenii de știință au realizat chiar și o hartă termică, indicând zonele pe care le atingem cel mai des. În medie, ne atingem fața de 13,3 ori la fiecare 20 de minute. 

Și cu cât facem asta mai des, cu atât starea pielii este mai proastă. Aceeași poveste cu părul. Pe ele trăiesc sute de mii de bacterii. 

Și cu contactul constant cu fața, pot provoca erupții cutanate. Controlează-ți reflexele și trage-ți părul într-o coadă de cal sau coadă de porc ori de câte ori este posibil când lucrezi.

Greșeala nr. 3: Îți schimbi rar fața de pernă

Petrecem aproximativ 8 ore pe zi dormind. Și în tot acest timp, fața noastră este în contact cu fata de pernă, pe care se acumulează praf, murdărie, particule de piele moartă amestecate cu sebum. 

Și este un substrat ideal pentru reproducerea microorganismelor patogene. O față de pernă murdară este cauza nu numai a erupțiilor cutanate, ci și a alergiilor, iritațiilor și a altor consecințe neplăcute. 

Cosmetologii recomandă schimbarea acestuia cel puțin o dată pe săptămână și, de preferință, o dată la trei zile.

Greșeala nr. 4: A merge la culcare cu părul ud

Acesta este un obicei foarte prost de care trebuie să scapi chiar acum. Umiditatea este absorbită în fața de pernă și în pernă în sine, provocând creșterea microorganismelor patogene. 

Și aceste bacterii pot crea probleme nu numai pentru piele, ci pot provoca și congestie nazală, mâncărime și o erupție neplăcută. Nu uitați să vă curățați uscat lenjeria de pat o dată la câteva luni.
MAI POTI CITI