Recomandări pentru cei care plănuiesc să devină vegetarieni

Alegerea dietei vegetariene. Înlocuirea proteinelor animale. Dieta vegetariană echilibrată. Reglarea procesului digestiv în regimul alimentar vegetarian.

Dacă decideți să vă schimbați dieta, trebuie în primul rând să consultați un medic, să faceți analize și să vă asigurați că nu există contraindicații. Aceasta este regula numărul 1, care trebuie respectată!

Atunci când alegeți o dietă vegetariană sau vegană , trebuie să aveți un anumit set de cunoștințe pentru a vă asigura cantitatea necesară de proteine. 

Există o mulțime de opțiuni, dar înainte de a-ți schimba radical dieta, refuzând să consumi proteinele de la animale găsește proteina care se va potrivi gustului și valorii tale nutriționale pentru a nu perturba aportul cantității potrivite de nutrienți în organism. 

recomandari si sfaturi pentru cei care vor sa devina vegetarieni

Leguminoase, tofu, cereale - quinoa, linte, tempeh (soia fermentată).

Un truc alimentar binecunoscut pentru furnizarea unui complex complet de aminoacizi este combinația a două tipuri de alimente bogate în proteine.

Așadar, pentru o dietă vegetariană, poți asoci tofu și quinoa sau leguminoase cu orez brun. 

Este important să monitorizați indicatorii și să donați sânge în mod regulat. S-ar putea să vă fie util să adăugați amestecuri de proteine ​​în tocănita sau salata de legume sau în smoothie-uri.

Indiferent de dieta pe care o urmați, aceasta trebuie să mențină un echilibru sănătos de macro și micronutrienți pentru a oferi organismului tot ce are nevoie pentru o viață sănătoasă. 

Chiar dacă nu aveți un cântar, „metoda palmei” este întotdeauna potrivită, ceea ce înseamnă că porțiile sunt măsurate după dimensiunea palmei. 

Deci, o dietă umană sănătoasă pentru o singură masă ar trebui să conțină:

• porții de proteine ​​de mărimea palmei (tofu, leguminoase, nuci, linte, năut);

• porții de grăsime echivalente cu trei degete ale mâinii (avocado, ulei de măsline etc.);

• o palma plină de carbohidrați complecși - quinoa, orez brun. 

Produsele alimentare de mai sus vor ocupa aproximativ jumătate din farfurie, în timp ce a doua jumătate ar trebui să fie umplută cu legume, salată verde

Stomacul este locul unde are loc procesul de digestie si distributie a nutrientilor in intregul organism. 

Din păcate, dacă procesele digestive sunt perturbate, absorbția elementelor utile din produsele consumate este perturbată. 

Alimentele bogate în enzime, cum ar fi papaya, ananasul și alimentele bogate în probiotice (alimente fermentate), precum varza murată, tempeh și kombucha, sunt esențiale pentru o digestie sănătoasă.
MAI POTI CITI