Cum să pieptănați CORECT părul Umed sau Uscat

Dacă a rămas o minge întreagă de păr pe pieptene, s-ar putea să nu fie o deficiență de vitamine sau probleme hormonale, ci că pur și simplu îți pieptăni greșit părul.

Părul trebuie pieptănat zilnic chiar dacă ai o tunsoare scurtă și iată de ce:


În timpul pieptănării, distribuiți uleiuri naturale pe toată lungimea părului, care sunt produse de glandele sebacee din foliculii de păr pentru un păr sănătos și strălucitor;

Pieptănarea blândă oferă un masaj al scalpului care stimulează fluxul sanguin pentru creșterea părului;

Îndepărtarea părului căzut. În mod normal, pierdem 50-60 de fire de păr zilnic, iar un pieptene ne ajută să scăpăm de ele.

sfaturi cum sa iti piepteni corect parul cand e ud sau uscat

De mult a existat un mit conform căruia trebuie să faci cel puțin 100 de mișcări de pieptene zilnic, dar experții Academiei Americane de Dermatologie sunt siguri că acest lucru este deja prea mult, deoarece periajul prea îndelungat contribuie la căderea părului. Pieptănați-vă ușor și ușor părul de două ori pe zi.

PIEPTĂNAREA CORECTĂ A PĂRULUI UD

Imediat după spălare, părul nostru este foarte fragil și vulnerabil, așa că poate fi pieptănat doar cu un pieptene sau o perie cu dinți largi.

Începeți să pieptănați de la vârfurile părului, ridicându-vă treptat cu câțiva centimetri mai sus;

Asigurați-vă că utilizați un balsam sau un agent de netezire fără îndoială dacă părul se încurcă după spălare;

Zonele încurcate se distribuie cel mai bine cu degetele, nu cu un pieptene;

Fă-ți timp și nu mânui pieptene prea puternic, acest lucru poate deteriora părul.

PIEPTĂNAȚI CORECT PĂRUL USCAT

În timpul zilei, părul nostru, în special părul lung, se poate încurca foarte tare, așa că atunci când pieptănăm este de asemenea necesar să avem grijă să nu-i deterioram structura și să nu-l smulgem:

Începeți să pieptănați de la mijlocul lungimii sau la câțiva centimetri de la vârfurile părului. Este mai bine să folosiți o perie cu peri naturali;

Treptat, treceți la rădăcinile părului, pieptănându-le de jos în sus pe toată lungimea;

„Încălcelile” se descurcă cel mai bine cu degetele, nu cu un pieptene sau prin spălare cu balsam.

Dacă părul tău a devenit prea uscat, fragil și cade mai mult decât de obicei, chiar și cu o îngrijire adecvată, acesta este un motiv pentru a contacta un tricolog sau dermatolog.
MAI POTI CITI