5 Obiceiuri Sănătoase care te vor ajuta să-ți schimbi viața în bine

Iată cinci obiceiuri sănătoase care te vor ajuta să te simți mai bine și îți pot schimba viața.


Uneori sunt momente în viață când ne dorim schimbare și simțim că ceva trebuie schimbat. Adesea, frica de necunoscut ne împiedică să acționăm și să renunțăm la ceea ce și-a pierdut relevanța pentru noi. Însă nu trebuie să uitați că schimbările mari în orice domeniu al vieții noastre încep cu pași mici.

1. Cultiva cu perseverență obiceiul de a avea grijă de tine

Fără antrenament regulat, nu va exista nici un sprijin intern puternic, nici energie pentru a-ți atinge obiectivele. 

Acesta este un fapt incontestabil. Gândește-te la ceea ce te ajută să fii plin de resurse și cum să-l integrezi în viața ta în mod regulat. 

Dacă acesta este un sport, atunci includeți antrenamente regulate în programul dvs. Asigură-te că ai timp pentru tine în programul tău - autodezvoltare, îngrijire corporală și practici pentru a menține echilibrul interior și stabilitatea mentală.

wiki obiceiuri sanatoase pentru o viata mai buna

2. Meditează

Atâția oameni de succes practică meditația în fiecare zi pentru a-și limpezi gândurile și pentru a se adapta la munca productivă. 

Cu un nivel din ce în ce mai mare de stres, anxietate și agresivitate, meditația regulată nu este o tendință de modă, ci o necesitate. 

Meditația nu este despre relaxare, ci despre sentimentul de conștientizare în tot ceea ce facem în viața noastră, despre schimbarea tiparelor noastre obișnuite cu care ne conducem într-un colț. 

Meditând în mod regulat, învățăm să trăim într-un mod mai echilibrat, să ne trăim emoțiile într-un mod ecologic, să depășim grijile, să aducem mai multă claritate și bucurie vieților noastre, începem să ne înțelegem mai bine pe noi înșine și natura tuturor lucrurilor. 

Pentru a învăța să meditezi, nu este deloc necesar să aprofundezi în budism sau în alte tradiții spirituale. 

3. Ține un jurnal personal

Jurnalele simple de hârtie, caietele de mindfulness, jurnalele în stil bullet journal sunt de mare ajutor în lucrul cu obiective și experiențe. 

Aceasta este o modalitate bună de a „încetini” și de a dezvolta disciplina internă. Dacă nu ai mai avut obiceiul să ții un jurnal sau să iei notițe electronice, poți începe cu o simplă practică zilnică. 

Pune deoparte 15 minute la un moment convenabil, urmărește-ți stările, marchează evenimente și momente semnificative pentru care poți mulțumi pentru această zi și pentru tine. 

Încearcă  tehnica scrisului liber, care este utilă și din punct de vedere psihologic. Aceasta este o practică excelentă pentru dezvoltarea conștientizării, atunci când vă puteți observa, vă puteți urmări progresul și puteți susține unele abilități.

4. Țineți-vă de rutina zilnică personală și aveți o alimentație echilibrată

Nu poți construi o casă bună pe o fundație proastă. La fel este și implementarea sarcinilor de viață - pentru a atinge obiectivele, este nevoie, în primul rând, de sănătate, stabilitate psihologică și un nivel ridicat de energie personală. țț

Și acest lucru este imposibil fără o alimentație adecvată, odihnă de calitate și activitate fizică regulată.

Somnul sănătos este, în cele mai multe cazuri, somn de la 23.00 la 07.00, întrucât de la 23.00 la 02.00 se lansează procese de recuperare în organism, a căror calitate determină o sănătate bună și un aspect proaspăt. 

Cu toate acestea, bioritmurile tuturor oamenilor sunt diferite, așa că trebuie să alegeți modul cel mai confortabil care vi se potrivește. Principalul lucru este să alocați cel puțin 8 ore pentru somn.

De asemenea, este mai bine să mănânci la același ore, atunci îi va fi mai ușor pentru organism să stabilească toate procesele interne și să funcționeze cu adevărat „ca un ceas”. 

O dietă sănătoasă trebuie să includă surse sănătoase de proteine, carbohidrați complecși, fibre, acizi grași polinesaturați, vitamine și oligoelemente.

5. Bea apă

Se recomandă să beți 30-40 ml de apă la 1 kg de greutate pe zi. De obicei, doar o parte din aportul zilnic de lichide intră în organism cu băuturi, iar restul cu alimente, cu așa-numitele produse hidratante. 

Cu toate acestea, pentru a rămâne tânăr și sănătos mai mult timp, corpul nostru are nevoie de apă curată. 

Cea mai bună opțiune este să includeți în alimentație apa minerală, cu care, pe lângă umiditatea care dă viață, obținem și minerale importante. 

Pielea, creierul și digestia sunt primele care reacționează la lipsa apei, sistemul imunitar are de suferit. Pielea uscată, senzația constantă de foame, cefaleea și oboseala cronică pot fi simptome ale deshidratării. 
MAI POTI CITI