Cum se fierb ouăle moi. Cât timp se fierb ouăle tari

Cât timp se fierb ouăle moi, cum se fierb ca să fie gustoase

Turnați apă într-o cratiță mare, adăugați sare (aceasta este pentru gust și nu pentru ca coaja să rămână intactă). 

Puneți-l pe aragaz și așteptați până când apa se încălzește până la 80-85 ° C - în acest moment bulele de aer vor începe să se ridice la suprafață.

Scufundați ușor două ouă în apă cu o lingură pentru a nu se sparge. Un ou mare durează patru minute să se gătească, unul mediu durează trei și jumătate. 

Cand ouale sunt gata, le scoatem, le asezam pe un suport. Pe lângă sare și piper, puteți adăuga o bucată mică de unt de mărimea unui sfert de cireșă.

sfaturi cat timp si cum se fierb ouale tari si moi
Dar ceea ce cu siguranță nu trebuie să faceți: sa fierbeți ouăle tocmai scoase din frigider,. Puneți ouăle în apă rece sau fierbeți-le în apă clocotită.

Cum se fierb ouăle fierte tari pentru cei care le prefera gătite în acest mod

Se încălzește o oală cu apă la 80–85 °C, se adaugă sare. Rulați puțin ouăle pe masă: gălbenușul plutește într-o proteină mai puțin densă, iar corzile îl țin, dar nu tocmai în centru, așa că această manipulare vă va permite să mutați gălbenușul în locul potrivit.

Scufundați ouăle în apă, timp de zece minute. Uneori le rulăm cu o lingură: vrem preparatul perfect cu gălbenușul la mijloc, nu? 

După zece minute, scoateți ouăle, bateți-le ușor pe masă, astfel încât coaja să crape și turnați imediat peste apă cu gheață. 

Apa rece va intra înăuntru, va răci oul, se va întinde sub coajă și va permite să fie îndepărtată cu ușurință.

Ca să vă reamintiți, nu aveți nevoie de sare, oțet pentru a păstra ouăle intacte - doar nu le fierbeți în apă clocotită. 

Deci nu vor sări în jurul tigaii și nu se vor crapa, iar o parte din proteine ​​nu se vor evapora - și vor rămâne fragede și gustoase.
MAI POTI CITI