Cum să treci prin cele 5 etape ale Iubirii și să obții armonie în relația de cuplu

Cum să treci prin cele 5 etape ale iubirii și să obții armonie în relație de cuplu

În filme și basme, totul este simplu - s-au cunoscut, s-au îndrăgostit, s-au căsătorit și s-au împreună pentru totdeauna. Se dovedește că în viață totul este mult mai complicat.

Pentru a ajunge la un sentiment real, puternic, trebuie să treci prin mai multe etape. Cum să nu renunți prea curând și să obții armonie în relații.

Faptul trist este că majoritatea cuplurilor nu trec de etapa a treia. Mulți aleg să se despartă sau să nu schimbe starea de lucruri într-o relație și se simt nefericiți.

1. Etapa întâi - Începutul pasional

Pielea de găină, fluturi în stomac, gânduri constante despre o persoană - aceasta este prima etapă a unei relații. Sentimentele sunt intensificate, ochii sunt fixați prin ochelari de culoare trandafir, hormonii se joacă. În această etapă, totul este ușor, incitant și romantic. Aceasta este etapa preferată a multor oameni, unde preferă să rămână.

cele 5 etape ale iubirii in relatia de cuplu

Dar nu te cufunda în iluzii - aceasta nu este dragoste.

2. Etapa a doua - lucrurile devin mult mai serioase

Din pasiune, lejeritate și distracție, dragostea se dezvoltă în următoarea etapă, când oamenii devin oficial un cuplu, încep o viață împreună și își fac planuri pentru viitor.

Relațiile devin mai calme și mai banale. Când în loc să dansezi în ploaie și să te uiți la stele, te întinzi pe canapea în weekend și te uiți la un serial, aceasta este a doua etapă.

În această etapă, oamenii încep adesea să trăiască împreună, să se căsătorească, să-și construiască o familie. Și se pare că această iubire este aici - sentimentele au devenit mai profunde, sunteți confortabil și în siguranță unul cu celălalt.

3. Etapa a treia - dezamăgire

Toată lumea trece prin această etapă. Aceasta este o dezvoltare normală în orice relație, când ți se pare că dragostea a trecut, că ai greșit și persoana greșită este lângă tine. Vine un moment când te gândești la despărțire.

Când ajungeți în această etapă, aveți 3 opțiuni pentru desfășurarea evenimentelor:

• Încheiați relația. Și ia-o de la capăt cu o altă persoană. Dar mai devreme sau mai târziu vei ajunge și tu în această etapă. Prin această etapă trebuie să treacă de orice relație romantică.

• Lasă să fie așa cum este. Nu încercați să schimbați nimic în relație și lăsați-o să fie. Acest lucru poate dura o perioadă nedeterminată de timp.

• Începeți să luați măsuri pentru a trece de această etapă. Cuplurile care aleg această opțiune încep să caute modalități de a îmbunătăți comunicarea și de a se reconecta. Aici oamenii aleg relații la care trebuie lucrate zilnic - să vorbească între ei, să se susțină, să dea libertate.

4. Etapa a patra - dragostea adevărată

Dacă ai trecut de a treia etapă, atunci sentimentul tău a devenit mai profund și mai matur. În această etapă, ești conștient de deficiențele și slăbiciunile partenerului tău, dar le accepți și le iubești chiar și pe ele. Recunoștința și iertarea sunt componente importante ale acestei etape.

În această etapă, deveniți cu adevărat o echipă, vă ajutați unul pe celălalt să atingeți obiectivele și deveniți mai buni și uitați de egoism.

Pentru a ajunge în această etapă, ai nevoie de multă muncă - în primul rând cu tine însuți.

5. Etapa cinci - începi să schimbi lumea din jurul tău

Dragostea este o forță creatoare. A cincea etapă a relației de cuplu nu este despre o nuntă sau conviețuirea împreună, ci despre un loc de muncă comun. 

Aici începeți să lucrați la neajunsurile celuilalt și să vă dezvoltați punctele forte. Deveniți un exemplu al modului în care lucrul împreună vă poate îmbunătăți viața și viața altora.

Cu cât veți avea mai multă experiență împreună, cu atât relația voastră va fi mai puternică.
MAI POTI CITI