Cele mai bune Vopsele de Păr pentru a acoperi părul Gri / Alb cu sau fără amoniac

Părul gri poate fi o provocare atunci când vine vorbă să îl vopsim. Oricum ar fi, cu cea mai bună vopsea colorantă de păr pentru părul gri, poți acoperi cu succes șuvițele problematice. 

Vopselele de păr durabile sunt capabile să pătrundă adânc în firele de păr și să transforme părul gri în fire colorate cu aspect natural.

Sumar articol

• De ce este părul gri greu de vopsit
• Cele mai bune nuanțe de culoare a părului pentru a-ți acoperi părul gri în 2022
• Ce trebuie să luați în considerare atunci când cumpărați vopsele de păr pentru a vă acoperi părul gri
• Cum să-ți acoperi părul gri în mod corect
• Cât de des ar trebui să faci o retușare

De ce este părul gri greu de vopsit


Pe măsură ce părul tău îmbătrânește și devine alb, textura firului de păr se schimbă și ea. 

Părul gri este mai predispus la uscăciune, vârfuri aspre și fragilitate. Are o textură mai grosieră, ceea ce face dificilă pătrunderea vopselei în păr. Din această cauză, vopselele de păr semi- sau demi-permanente ar putea să nu ofere o acoperire completă a nuanțelor de gri. 

Aceste vopsele se vor estompa rapid sau chiar nu vor acoperi deloc culoarea gri. Vopselele permanente  pentru păr intră în fibră pentru a colora părul din interior, ceea ce oferă o acoperire mai bună a culorii care durează și mai mult.

Cele mai bune vopsele de păr pentru a-ți acoperi părul gri în 2022


1. Cea mai bună acoperire a părului gri: L'Oreal Paris Excellence Creme – Maro deschis

Crema L'Oreal Paris Excellence oferă o acoperire completă a tonurilor de gri cu protecție triplă. 

Sistemul de protecție triplă sigilează, reaprovizionează și condiționează părul. Acoperă chiar și părul gri încăpățânat.

Crème L'Oreal Paris Excellence vopsea de păr permanentă, 7.1 Blond Cenușiu

Îți lasă un păr colorat bogat și strălucitor. Tratamentul său pre-colorat realizat cu ceramidă protejează capetele tratate cu culoare de acumularea de culoare. 

Această vopsea de păr este realizată cu ceramidă, complex de pro-keratină și colagen, care lasă părul hrănit și mai sănătos. 

Vine în formulă care nu se scurge și în 38 de nuanțe diferite, de la blond cenușiu la negru jet.

Nuanta: maro deschis - 6 light brown

Maro deschis acoperă cu ușurință griurile, fără a fi prea închis pentru a crea un contrast cu rădăcinile deschise. 

Nuanța maro deschis reduce aspectul liniilor fine. 

Păreri Pro

 Fără nuanță roșie
 Depozit bun de culoare
 Fără gri încăpățânați
 Păr moale, neted și mai strălucitor

Păreri Contra

 Conține parfum adăugat
 Conține alcool și propilenglicol
 Conține amoniu și lauret

2. Cea mai bună formulă hidratantă: Garnier Nutrisse Ultra Coverage – Deep Light Golden Brown

Garnier Nutrisse Ultra Coverage este excelentă pentru a vopsi chiar și părul gri încăpățânat. 

Oferă o acoperire bogată și permanentă a culorii. Conține uleiuri de avocado, măsline și shea care fac părul mai sănătos, în timp ce îl hrănesc. Acest amestec de uleiuri triple blochează umiditatea pentru a hidrata părul . 

Vine într-o formulă bogată, cu textura cremă care nu picura, care se întinde uniform. 

cumpara Garnier Nutrisse Ultra Coverage – Deep Light Golden Brown

Utilizează tehnologia Coverplus™. Aceasta înseamnă că pigmenții maro profund și neutri sunt utilizați pentru a vopsi părul pentru a oferi o acoperire maximă.

Nuanta: Maro auriu deschis intens 630

Această nuanță de culoare maro auriu deschis este acea culoare perfectă, solicitată, sărutat de soare. Este o nuanță de maro intens, cu o strălucire aurie minunată a soarelui. Funcționează bine și ca evidențiațor.

Păreri Pro

Amestecul de uleiuri triple
Tehnologia Coverplus™
Non-picurare
Textura cremă
Miros placut

Păreri Contra

Conține alcool și propilenglicol
Conține parfum adăugat

3. Cea mai bună formulă hrănitoare: Garnier Nutrisse Nourishing Color Creme – Maro auriu deschis

Crema de culorare nutritivă Nutrisse de la Garnier este realizată cu tehnologie de stimulare a culorii. 

Conține un amestec de trei uleiuri de fructe - uleiuri de avocado, măsline și shea, care asigură o culoare uniformă și permanentă a părului. 

Aceste trei uleiuri blochează umiditatea pentru a face părul moale și intens hrănit. Are o formulă de cremă bogată și fără picături. 

Poate fi folosită pentru a colora părul, pentru a retușa rădăcinile sau pentru a îmbunătăți culoarea naturală a părului. Textura cremei se întinde ușor în mod uniform pe tot părul, de la rădăcini până la vârfuri.

Nuanta: maro auriu deschis 63

Aceasta este o nuanță maro deschis cu o strălucire blondă. Înmoaie aspectul liniilor fine de pe față. Îți oferă un aspect tineresc. Nuanța maro deschis este un amestec perfect de lumină și întuneric, fără a fi prea intensă.
Păreri Pro

Aplicare usoara
Amestecul de uleiuri de fructe triple
Non-picurare
Textura cremă
De lungă durată

Păreri Contra

Conține parfum adăugat
Se estompează ușor
Conține alcool și propilenglicol

4. Cea mai rezistentă ca și durată: Clairol Nice'N Easy – Medium Cool Blonde

Vopseaua de păr permanentă Clairol Nice'N Easy oferă o culoare naturală și vibrantă, realizată cu un amestec de tonuri și lumini. 

Crema contine balsamuri care catifeleaza parul si dau stralucire. Oferă o acoperire 100% gri care durează până la 8 săptămâni. 

Este ideal pentru părul tratat chimic. Vine într-o mare varietate de 50 de nuanțe diferite. Este blând cu părul și scalpul. 

cumpara Clairol Nice'N Easy – Medium Cool Blonde

Conține o moleculă exclusivă ME plus, care reduce riscul unei reacții alergice. Setul vine cu o loțiune de activare a culorii, o cremă de culoare permanentă și un balsam colorseal.

Nuanță: blond mediu rece

Aceasta este o nuanță de blond rece, cu o strălucire metalică sau argintie. Chiar dacă rădăcinile gri încep să apară în câteva săptămâni, această culoare se va amesteca bine cu ele. Ea scoate în evidență culorile ochilor.

Păreri Pro

Ideal pentru părul tratat chimic
Moleculă exclusiv ME plus
Parfum floral proaspăt
Formulă fără picurare
Intensitate bună a culorii

Păreri Contra

Conține alcool
Conține parfum adăugat, propilenglicol și EDTA

Ce trebuie să luați în considerare atunci când cumpărați vopsele de păr pentru a vă acoperi părul gri


• Alegeți o culoare care să nu se estompeze. Majoritatea nuanțelor au o formulă simplă care este concepută să reziste până la opt săptămâni. 

Unele dintre mărcile mai scumpe pot avea un procent mai mare de aur sau platină în formula lor, ceea ce vă va ajuta să vă păstrați culoarea proaspătă pentru o perioadă mai lungă de timp.

• Finisajul cu aspect natural. Atunci când alegeți noile voastre nuanțe pentru a acoperi părul încărunțit, este important să alegeți culori care să arate natural pe nuanța pielii. 

Dacă aveți un subton rece, puteți opta pentru nuanțe de blond auriu, roșu aramiu și maro miere. 

Pentru o nuanță neutră a pielii, alegeți nuanțe reduse, cum ar fi diferite maro, visiniu și mahon. Pentru nuanțe calde, alegeți nuanțe precum fildeșul, frasinul sau maro moca.

• Formula hrănitoare. Acesta este cel mai important factor, indiferent de nuanța pielii sau textura părului. 

Dacă aveți părul foarte uscat, deteriorat sau fragil, trebuie să găsiți o culoare care să hrănească firele și să le ajute să crească puternice.

Cum să-ți acoperi părul gri în mod corect


1. Timp și angajament: Nu vă grăbiți când vă vopsiți părul. Nu vă grăbiţi. Țineți un cronometru în mână. De asemenea, continuă să-ți verifici părul după ce l-ai vopsit. Verifică-ți părul la fiecare 15 minute pentru a vedea dacă ai obținut culoarea dorită.

Vopsirea părului necesită angajament. Părul cărunt este încăpățânat când vine vorba de colorare, așa că trebuie să folosiți vopsea de păr permanentă pentru ca culoarea să se stabilizeze. Culoarea va dura două luni; deci fiți sigure de culoarea pe care o alegeți!

2. Metodă și tehnică: Deoarece vă vopsiți părul acasă, amintiți-vă – practica face perfectă. Există diferite tehnici pe care le poți folosi pentru a-ți vopsi părul. Puteți folosi o perie pentru a obține un anumit stil sau puteți folosi mâna pentru a-i oferi un aspect mai natural. Puteți folosi folie pentru a separa fiecare strat. Practicarea acestor tehnici vă va permite să alegeți cea care funcționează cel mai bine pentru dvs.

3. Alegerea culorii părului: Trebuie să țineți cont de nuanța pielii și de tipul de păr atunci când alegeți o culoare și o vopsea de păr. Dacă aveți pielea cu tonuri calde, atunci ar trebui să alegeți culori calde. Dar dacă ai pielea cu tonuri reci, atunci ai nevoie de culori reci. Persoanele cu tonuri neutre ale pielii pot lucra atât cu culori calde, cât și cu tonuri reci.

Alegeți-vă vopseaua de păr în funcție de tipul și problema dvs. de păr. Unele vopsele de păr se adresează în mod special părului care a fost tratat chimic, în timp ce altele sunt special făcute pentru părul natural și relaxat.

4. Pregătirea părului: Pregătiți-vă părul înainte și după ce îl vopsiți. Ungeți-vă părul în mod regulat pentru a-l face puternic. Utilizați măști de păr și seruri proteice pentru a vă întări părul. În acest fel, atunci când folosești decolant, părul tău nu va slăbi până la punctul de a cădea sau de a se rupe. 

5. Produsele potrivite: După ce ți-ai vopsit părul, folosește produse care se adresează părului vopsit. Aceste produse (șampoane, balsamuri, seruri, fixative pentru păr etc.) au ingrediente care împiedică estomparea cu ușurință a culorii. Pentru a fi sigur ce produse funcționează pentru dvs., consultați un stilist sau un profesionist în îngrijirea părului.

6. Atunci când îți vopsești părul, asigură-te că camera în care te afli este complet iluminată. Aprindeți toate luminile din cameră, astfel încât să vedeți clar culoarea pe care o obțineți. De asemenea, colorați-vă părul în timpul zilei, astfel încât să puteți verifica cum va arăta culoarea și în lumina naturală. Va exista o mică diferență în modul în care culoarea părului va arăta în lumină naturală față de lumina artificială.

7. Test de plasture: Vopselele de păr conțin substanțe chimice și ingrediente care pot provoca reacții adverse sau alergice. Efectuați întotdeauna un test de plasture înainte de a aplica complet vopseaua de păr pe păr. Aplicați puțin colorant pe spatele gâtului sau pe antebraț. Așteptați să vedeți dacă apare roșeață, umflare, arsură sau iritație. Dacă se întâmplă, consultați un dermatolog înainte de a continua.

8. Protecție împotriva vopselei: Purtați haine vechi atunci când vă vopsiți părul pentru a preveni pătarea hainelor bune. Folosiți mănuși când aplicați vopseaua pentru a preveni petele pe piele. Protejați suprafețele, pereții și podeaua pe care vă vopsiți părul. De asemenea, acoperiți pielea aproape de linia părului cu vaselina. Acest lucru împiedică orice culoare să vă păteze pielea.

9. Păstrați toate instrumentele pregătite: asigurați-vă că aveți tot ce aveți nevoie înainte de a începe să vă vopsiți părul. Aveți o listă de verificare pentru a vă asigura că aveți o perie, un aplicator, un castron, o cârpă, mănuși, cleme, folie etc. Acest lucru împiedică orice nevoie să vă ridicați în continuare, ceea ce poate încurca aplicarea vopselei.

10. Păr sănătos: Părul decolorat poate părea plictisitor și poate fi deteriorat chiar și după ce aplicați culoarea. Întărește-ți părul urmând câteva sfaturi. Unge-ți părul cu ulei cald cu o oră înainte de a-ți spăla părul. Utilizați seruri, măști și împachetări pentru a vă întări părul. Utilizați cheratina și produse colorate pentru a fortifica părul. Evitați utilizarea căldurii și a altor tratamente chimice pe păr.

11. Retușare: va trebui să -ți retușezi părul la fiecare câteva săptămâni pentru a păstra culoarea proaspătă. Există vopsele semipermanente, organice, pentru a menține culoarea părului proaspătă și părul mai sănătos.

Cât de des ar trebui să faci o retușare a culorii 


Depinde de cât de repede se estompează culoarea părului și de cât de repede cresc rădăcinile tale. În mod normal, ar trebui să mergi la retușuri la fiecare 4-5 săptămâni. 

Unele tipuri de păr sunt mai predispuse la decolorare, în timp ce altele sunt rezistente la decolorare. Același lucru este valabil și pentru unele vopsele de păr. 

Unele vopsele de marcă durează mai mult decât altele. Există produse care pot crește durata de viață și vitalitatea culorii părului. Cu toate acestea, cu siguranță va trebui să faci o retușă după maximum 7-8 săptămâni.

Unora le place să-și etaleze părul gri, în timp ce altora nu, indiferent de vârstă. Dacă ești cineva care preferă să-ți acopere nuațele de gri, știi cât de dificil este să găsești o culoare blândă care să protejeze textura părului și să nu-l facă aspru și fragil. 

Ceea ce ai nevoie este o culoare de păr care să ofere acoperire completă și o rezistență de lungă durată. O nuanță de păr rezistentă la decolorare va face părul să arate natural și strălucitor. 

Puteți alege dintre diferite nuanțe pentru a vă menține un aspect luminos și elegant. Cel mai bine, evitați culorile care nu conțin amoniac.
MAI POTI CITI