Ce să faci dacă ai fost înșelată de iubit. Cum să treci peste trădarea partenerului în câțiva pași simpli

Ce să faci dacă ai fost înșelată de iubit. Cum să treci peste trădarea partenerului în câțiva pași simpli. Cât timp durează să treci peste a fi înșelată? 

A avea un partener care înșeală este una dintre cele mai dureroase experiențe pe care le poate avea o persoană. 

Te doare atât de profund și niciun medicament, nici măcar cele mai puternice analgezice, nu poate înlătura acest tip de durere.

Mulți oameni își petrec timpul gândindu-se cum să treacă peste faptul că sunt înșelați, dar este posibil să mergi mai departe după ce și-au prins soțul sau soția, iubitul sau iubita înșelându-i?

Cum să treci peste a faptul de a fi înșelată dacă te-ai despărțit


Important este să nu te grăbești. Lasă-te să simți ceea ce simți și nu sări peste niciuna dintre etapele durerii, astfel încât să poți ieși întreagă pe cealaltă parte, indiferent dacă decizi să rămâi în relație sau nu.

sfatul terapeutului ce sa faci daca ai fost inselata de iubit

1. Acceptați că va dura ceva timp.

Atât tu, cât și partenerul tău trebuie să înțelegi că va dura mult timp pentru a restabili încrederea, în funcție de cât de gravă a fost înșelăciunea și cât de mult a durat.

Nu contează cât de mult ați fost împreună, procesul de vindecare va dura ceva timp. Chiar și cea mai lungă relație necesită timp pentru a se vindeca, mai ales dacă ai îndoieli că a fost înșelat tot timpul, deoarece asta poate fi foarte traumatizant. 

2. Concentrează-te pe ceea ce vrei.

Odată ce ești vindecată și gata să decizi ce se va întâmpla în continuare, încearcă să te concentrezi pe ceea ce îți dorești cu adevărat în viitor.

Te vezi cu partenerul tău care a înșelat? Sau ești gata să mergi mai departe? Dacă răspunsul este că nu ești pregătită să-ți lași partenerul să plece, atunci trebuie să te concentrezi asupra modalităților prin care voi doi puteți restabili încrederea. 

Concentrați-vă pe metodele de salvare a căsătoriei pentru a vă salva relația și știi că este posibil ca o relație să se vindece de trădare.

3. Ai grijă mai întâi de tine.

Înainte de a putea reconstrui încrederea necesară care trebuie dezvoltată după ce partenerul tău te înșelat, trebuie să ai grijă de tine în primul rând. 

Ai de-a face cu o infidelitate sfâșietoare, care rupe încrederea, iar acele sentimente vor dispărea rapid, ai nevoie de timp pentru tine și pentru ca partenerul tău să lucreze și asupra lor înainte ca cineva să decidă să se întoarcă sau să rămână împreună.

Practică dragostea de sine și îngrijirea de sine în timp ce ai acest spațiu valoros pentru tine și dacă partenerul tău chiar te dorește înapoi, își va face timp și efort să învețe că ceea ce a făcut a fost greșit.

Luați o pauză de la a-il contacta sau de a interacționa cu ei pe rețelele sociale. 

4. Fă o înțelegere cu partenerul tău. 

Partenerul tău trebuie să-și dea seama că, dacă ai nevoie de mai mult timp decât el, atunci acesta este ceva despre care nu se poate negocia. 

Este mai bine să încheiați o înțelegere cu partenerul dvs. cu privire la cât timp aveți nevoie și să-i spuneți că, dacă aveți nevoie de și mai mult timp, îi veți spune.
MAI POTI CITI