Cele mai eficiente 7 antibiotice naturale. De ce să cauți o alternativă la antibioticele convenționale.

Antibioticele naturale nu vor putea înlocui antibioticele din farmacie, dar vor ajuta la protejarea organismului în fața infecțiilor. Este imposibil să abandonați complet antibioticele convenționale. 

Decizia de a le prescrie sau de a le anula poate fi luată numai împreună cu medicul.

Totuși, antibioticele naturale nu sunt inutile, deoarece pot îmbunătăți tratamentul tradițional și vă permit să ocoliți mecanismele de apărare ale bacteriilor. 

Astfel, puteți consuma aceste alimente mai des în timpul unei infecții sau ca măsură preventivă. 

Ce produse naturale au efect antimicrobian

1. Miere de Albine

Conține flavonoide și fenoli care luptă împotriva bacteriilor. În studii, mierea naturală a demonstrat proprietăți antimicrobiene împotriva Staphylococcus aureus, E. coli și Helicobacter pylori, care provoacă gastrită și ulcer peptic, a împiedicat Salmonella să pătrundă în peretele intestinal și a ajutat la vindecarea rănilor la șobolanii de laborator.

antibiotice naturale alternative bune la antibioticele din farmacii


2. Echinaceea

Echinacea mov este folosită pentru a produce suplimente care ajută sistemul imunitar să lupte împotriva infecțiilor. 

Datorită diferitelor substanțe chimice, precum polifenoli și alcaloizi, luptă nu numai împotriva bacteriilor (Listeria, Streptococcus, Haemophilus influenzae), ci și împotriva virușilor și ciupercilor, precum candida, care provoacă afte.

3. Turmeric

Turmericul conține lectine, flavonoide, saponine și taninuri care pot lupta împotriva microbilor precum Pseudomonas aeruginosa. 

Ele distrug peretele celular al bacteriilor și, de asemenea, blochează producția de enzime de care au nevoie aceste microorganisme.


4. Ghimbir

Ghimbirul este, de asemenea, un eficient remediu natural împotriva bacteriiloir și ciupercilor. 

Conține alcaloizi care acționează asupra E. coli și salmonelei, inhibă activitatea bacteriilor din parodonțiu (aparatul de reținere a dinților) și chiar Mycobacterium tuberculosis . De asemenea, este eficient împotriva candida.

5. Cuișoarele

Cuișoarele conțin uleiuri esențiale și flavonoide care acționează asupra shigella, Staphylococcus aureus, E. coli, Candida și multe alte microorganisme. 

Muguri sau uleiul esențial de cuișoare sunt adăugați în alimente, băuturi și soluții, cum ar fi apă de gură.

6. Usturoiul

Datorită compușilor săi antimicrobieni și antivirali, luptă eficient cu multe bacterii, viruși și ciuperci. Și chiar și cu tulpini rezistente de stafilococ. În plus, îmbunătățește acțiunea unor antibiotice de sinteză.

7. Merișoarele

În medicina populară, sunt adesea recomandate pentru infecții ale tractului urinar, deoarece conțin componente antimicrobiene. De exemplu, fenolii. 

Studiile au arătat că merișoarele pot fi eficiente împotriva E. coli și Staphylococcus aureus.
MAI POTI CITI