Ce Lucruri să NU le faci după ce MĂNÂNCI. Recomandări de la nutriționoști.

LUCRURI pe care nu trebuie să le faci IMEDIAT ce ai mâncat. Câteva lucruri mici dar importante pe care nu trebuie să le faci imediat după ce ai mâncat dacă vrei să te menții sănătoasă. 

De foarte multe ori, fără să știm, facem greșeli care ne pot afecta ulterior sănătatea. Sunt momente cărora trebuie să le acorzi atenție și să le eviți să le faci după ce ai mâncat.

1. Nu te culca imediat după ce ai mâncat, chiar dacă vrei neapărat

Acest lucru face ca sucurile digestive să crească, ceea ce poate duce la arsuri la stomac severe. Și mai ales nu dormi imediat după un prânz sau o cină copioasă. 

În acest caz, toate procesele metabolice încetinesc, datorită cărora caloriile primite se pot transforma în țesut adipos. 

recomandari ce trebiue sa nu faci imediat dupa ce ai mancat

2. Nu face duș imediat după masă

După ce mănânci, fluxul sanguin se concentrează în stomac, ajutând digestia. Când faci duș, temperatura corpului se schimbă, fluxul sanguin reorientează spre piele, ceea ce poate duce la perturbări și digestie lentă.

3. Nu beți alcool și nu fumați - sau mai degrabă, nu faceți niciodată asta

Potrivit nutriționistului Nidhi Sharma, consumul de alcool după masă crește riscurile pentru sănătate.

4. Evitați să beți ceai sau cafea după masă

Aceste băuturi conțin niște compuși fenolici care interferează cu absorbția anumitor nutrienți din alimente - de exemplu, fierul este mai puțin absorbit dacă bei cafea tare pe o friptură. 

Și ceaiul are un pH scăzut,  ceea ce afectează negativ procesul de digestie a proteinelor și grăsimilor.

5. Evită să mănânci fructe imediat după masă

Este deosebit de dăunător să mănânci fructe acre după prânz sau cină pentru cei care au o aciditate crescută a stomacului. 

Mănâncă fructe și fructe de pădure ca desert la 30 de minute după masă. Atunci acizii din fructe nu vor putea crește aciditatea existentă în stomac până la un nivel periculos.

Ce ar trebui să faci după ce ai mâncat?

Bea o jumătate de pahar de apă caldă imediat după masă  - acest lucru va ajuta la absorbția alimentelor. 

Acest sfat este deosebit de bun pentru cei care au probleme digestive sau mănâncă destul de târziu seara.

Rămâneți mobil, în mișcare  - măcar mergeți la toaletă sau la coșul de gunoi, ștergeți praful, jucați-vă cu pisica - două minute de activitate sunt suficient. 

Acest lucru vă va normaliza nivelul de zahăr. Este important să fii activ după prânz sau cină, dar și să nu exagerezi cu sportul.
MAI POTI CITI