Ce este un Blotter și cum să-l folosești corect pentru a evalua un parfum

WIKI - Blotter (din engleză blotter ) se traduce literalmente prin „sugativă”. Banda subțire în care stropim parfumul pentru a-i aprecia notele este clasicul buvar de hârtie absorbanta pe care l-ai întâlnit de mai multe ori în magazine cu parfumuri. Sunt folosite nu numai de cumpărători, ci și de profesioniști.

De ce au nevoie parfumerii de blotters? În primul rând, pentru a evalua performanța compozițiilor aromatice cât mai precis posibil. 

Parfumerii folosesc în munca lor zilnică blotter-uri înguste, ascuțite pe o parte. În plus, este imposibil să nu găsești blottere într-un magazin de parfumuri.

Producătorii de parfumuri produc adesea blotter-uri promoționale în forme și dimensiuni neobișnuite, cu sau fără imprimeuri. Principalul indicator al calității unui blotter este calitatea și densitatea hârtiei din care este fabricat.

Blotterele sunt fabricate din hârtie groasă poroasă (asemenea blotter-uri pot fi făcute acasă), dar există blotter-uri din lemn, sticlă și ceramică.

ce este un blotter si cum se foloseste

În acest caz, nu materialul este important, ci capacitatea sa de a păstra esența olfactivă a parfumului - principalul lucru este că nu există o reacție chimică între componentele parfumului și blotter.

În majoritatea cazurilor, blotter-ul este o bandă de hârtie dreptunghiulară cu o lungime medie de 15 cm și o lățime de 1 - 1,5 cm. Greutatea optimă a hârtiei este de 180 g/m2.

Hârtia poroasă păstrează cel mai bine parfumul, permițându-vă să urmăriți dezvoltarea parfumului de la vârf până la notele de bază. Pe o hârtie mai puțin densă, netedă, parfumul se poate evapora mult mai repede.

În plus față de formele dreptunghiulare, formele de pană și conice sunt populare. Cu toate acestea, ele sunt mai solicitate în rândul parfumierilor profesioniști, deoarece această formă este convenabilă în procesul de dezvoltare a parfumului.

Pentru a face o impresie memorabilă, mărcile își produc și propriile lor blottere într-o mare varietate de forme și dimensiuni, cu logo-uri, grafice și inscripții. 

Destul de des, mărcile însoțesc lansarea unei anumite noutăți cu blotter-uri exclusive. Pentru a nu amesteca mirosurile, se recomandă semnarea blotter-urilor.

Și pentru ca mirosurile de la diferite blotter-uri să nu se amestece, fiecare dintre ele ar trebui să fie pus într-o pungă de plastic separată. Dacă intenționați să vă familiarizați cu mai multe arome de interes, puteți lua cu dvs. pachete mici cu un șnur.

În aceste scopuri, puteți folosi și diferite pagini de reviste și agende, sau le puteți pune în diferite compartimente ale genții. 

Dacă banda de hârtie a absorbit în continuare mirosul străin, puteți scăpa de ea călcând-o cu un fier de călcat bine încălzit.
MAI POTI CITI