Alternative de Deserturi Delicioase si Sănătoase pentru cei ce nu pot renunța la dulciuri

Dacă nu poți să renunți la dulciuri nutriționiștii îți propun câteva alternative de dulciuri sănătoase și delicioase care să le înlocuiască pe cele care fac rău sănătății.

Adevărul este că nu există niciun motiv ca o persoană sănătoasă să evite zahărul: în sine, în cantități mici, nu dăunează organismului. Singura problemă este abuzul.

Problema este că mulți oameni nu își dau seama cât de mult zahăr consumă până când nu au probleme cu pielea , vasele de sânge și inima. 

La urma urmei, chiar și alimentele neîndulcite conțin adesea zahăr acolo unde nu îl credem a exista: de exemplu, în sosuri sau produse din grâu.

Înlocuirea zahărului rafinat sau pudră de zahăr obișnuit cu siropuri sau fructoză nu este o opțiune, consecințele asupra sănătății vor rămâne aceleași. 

dulciuri sanatoase cu care pot inlocui zaharul


De aceea vă propune 4 variante pentru deserturi delicioase si sănătoase care să vă potolească pofta de zahăr

1. Ciocolata de la 72% ăn sus

Cea mai neagră și mai amară este cea mai sănătoasă, dar asta nu înseamnă că trebuie să o consumi ca și batoane întregi.

Ideal ar fi să te limitezi la câteva bucăți de ciocolată pe zi, dar cel mai important este să fii atent la compoziție.

Este bine când untul de cacao și pudra de cacao să fie cele care primează în compoziție, iar zahărul cât mai puțin, deși acesta este un caz rar. 

Ceea ce trebuie evitat cu siguranță este ciocolata care conține altceva decât aceste trei ingrediente.

2. Fructe și fructe de pădure proaspete

Fără îndoială că o mână de afine sau o portocală este mai puțin periculoasă pentru siluetă și sistemul cardiovascular decât o bucată de tort. 

În plus, vor da un aport de vitamine cu care produsele de patiserie sau dulciurile nu se pot lăuda.

Dar este important să țineți cont de următoarele aspecte:

• fructoza este si ea un tip de zahar, in exces este daunatoare;

• fructele confiate nu sunt echivalente cu fructele proaspete și fructele de pădure; din punct de vedere al proprietăților, sunt mult mai aproape de deserturile dăunătoare.

3. Cocături fără gluten

Făina de grâu este extrem de bogată în zahăr ascuns. În plus, fursecurile, chiflele etc., care pot fi cumpărate din magazine, cu rare excepții, conțin multe componente nesigure.

Pentru a nu renunța la delicatesele preferate, poți trece la prăjiturile de casă: vei ști cu siguranță că în rețetă nu este nimic de prisos.

Iar înlocuirea făinii de grâu cu, de exemplu, fulgi de ovăz, hrișcă, amarant sau leguminoase va reduce conținutul de zahăr ascuns.

În plus, chiflele de casă vor fi cu un ordin de mărime mai gustoase.

Cu toate acestea, ingredientele de calitate și tipurile alternative de făină nu reprezintă un motiv pentru a consuma făină în cantități necontrolate. La urma urmei, nu doar ceea ce mănânci joacă un rol important, ci și în ce porții.

4. Dulciuri bogate în proteine

Recent, batoanele proteice, fursecurile, smoothie-urile și chiar înghețata au câștigat o popularitate binemeritată. Beneficiul lor este că proteinele oferă o senzație lungă de sațietate - șansele sunt reduse ca după o oră să vrei să mănânci din nou ceva.

Deserturile proteice special formulate nu sunt singura opțiune. Brânza de vaci moale amestecată cu nuci este, de asemenea, o opțiune excelentă pentru o gustare plăcută bogată în proteine.

Dar nu poți mânca o duzină de batoane proteice pe zi și să te gândești că organismul este în siguranță: norma de zahăr într-o astfel de situație va fi cu siguranță depășită.
MAI POTI CITI