Principalul motiv pentru care BUZELE se usucă - lipsa vitaminelor A si E

Remedii buze crapate • Ce boli ascund buzele uscate • De ce se usuca buzele • Crema pentru buze crapate • Ma ustura buzele si sunt uscate

În sezonul rece, pielea delicată a buzelor are nevoie de o protecție specială. Este adevărat, produsele cosmetice pentru buze și chiar procedurile cosmetice nu le ajută pe unele fete să facă față uscăciunii, crăpăturilor și exfolierii buzelor. 

Acest lucru se datorează faptului că adevărata cauză a problemei este ascunsă din interior.

Toamna și iarna este o perioadă în care unele femei abandonează rujurile și experimentează în mod constant diferite moduri de a înmuia pielea buzelor. 

buze uscate cauze tratamente cosmetice acasa

Unele încearcă măști hrănitoare de noapte - cumpărate din magazin sau  făcute în casă, altele merg la cosmeticiană pentru injectare - „exclusiv în scopul hidratarii”, iar altele încearcă în sfârșit să uite de obiceiul prost universal de a-și mușca și linge buzele.

Din păcate, oricât de mult ai încerca să sporești impactul tuturor acestor tehnici și să readuci buzele uscate la forma lor anterioară, nu te poți descurca fără a rezolva problemele interne.

Adesea, uscarea și descuamarea buzelor nu sunt asociate cu schimbările anotimpurilor, ci cu lipsa de nutrienți în organism. 


Într-un caz, acest lucru poate indica o cantitate scăzută de vitamina A și E, în altul, că dieta este lipsită de acizi Omega, iar în al treilea, că ai anemie prin deficit de fier

După cum puteți vedea, starea buzelor depinde de mulți factori negativi de sănătate! 

În plus, sunt foarte frecvente: conform statisticilor, anemia apare la fiecare a treia femeie - în diferite grade de severitate de dezvoltare. 

Se dovedește că, dacă rujurile, măștile și balsamurile nu ajută la minimizarea disconfortului buzelor uscate, va trebui să faci teste și să vezi dacă ai o deficiență nutrițională.
MAI POTI CITI