GIORGIA MELONI biografie, varsta, inaltime, studii, sot, familie

Vezi cine este Giorgia Meloni, ce biografie are, ce varsta si inaltime, in ce zodie este, ce familie are si care e contul de Instagram @giorgiameloni.

Wiki - Giorgia Meloni (născută la 15 ianuarie 1977, zodia Capriconr) este un politician și jurnalist italian. Membră a Camerei Deputaților din Italia din 2006, ea conduce în prezent partidul politic populist de dreapta Frații Italiei (FdI) și este președintele Partidului Conservatorilor și Reformiștilor Europeni din 2020.

Născută și crescută în cartierul popular Garbatella din Roma, ea și-a început angajamentul politic la 15 ani, condusă de dorința de a ajuta la răscumpărarea Italiei și de a construi un viitor diferit pentru națiunea ei, în urma masacrului de la Via D'Amelio în care judecătorul Paolo Borsellino și-a pierdut viața. 

A înființat coordonarea studențească „Gli Antenati”, iar în 1996 a devenit șeful național al Acțiunii Studențești, mișcarea studențească a Alianței Naționale și reprezentant al asociațiilor studențești la Forum.

wiki georgia meloni biografie varsta iubit familie avere

La 28 septembrie 2020, Giorgia fost aleasă în unanimitate președinte al Partidului Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR), familia politică care reunește peste 40 de partide europene și occidentale. Ea este singura femeie lider atât a unui partid politic european, cât și a unui partid italian.

În 2021 a publicat a doua sa carte intitulată „Io sono Giorgia. Rădăcinile mele, ideile mele” publicată de Rizzoli.

Giorgia Meloni are o fiică, Ginevra, cu partenerul ei Andrea Giambruno,  un jurnalist care lucrează pentru canalul TV Mediaset al lui Silvio Berlusconi. 

Giorgia a spus că este creștină și și-a folosit identitatea religioasă în parte pentru a ajuta la construirea mărcii ei naționale, cum ar fi atunci când a spus într-un discurs la un miting de la Roma în 2019: „Sunt Giorgia. Sunt o femeie, sunt mamă, sunt italiancă, sunt creștină”.

Ea a fost descrisă în septembrie 2022 ca încă îmbrățișând vechiul slogan fascist, „Dumnezeu, patrie și familie”.

Meloni este un fan declarat al fanteziei , în special al lui Tolkien autoru cartii Stăpânul Inelelor , pe care ea l-a numit „text sacru”.

În calitate de activistă de tineret la Mișcarea Socială Italiană (MSI), a participat la „ Hobbit Camp” și a cântat împreună cu trupa populară extremistă „Compagnia dell'Anello” (numită după Fellowship of the Ring ). 

Mai târziu, ea și-a numit conferința politică „ Atreju ”, după eroul romanului Povestea fără sfârșit .

În Italia, extrema dreaptă s-a asociat în mod tradițional cu  gandirea: „viziunea despre spiritualitate e împotriva materialismului”.

 ESTE GIORGIA MELONI FEMEIA ce va construi O NOUA ERA in ITALIA?
 CINE tremura in fata blondei GIORGIA MELONI?
MAI POTI CITI