Cum să recunoști un partener Imatur Emoțional și ce însemnă acesta pentru relația ta

Dacă în stadiul inițial al unei relații există o pasiune mai mult decât suficientă, atunci pot apărea dificultăți cu intimitatea (adică capacitatea de a se deschide și de a avea încredere unul în celălalt, de a fi aproape din punct de vedere psihologic) și capacitatea de a-și asuma responsabilitatea. 

Și dacă la început noi, din cauza sentimentelor, închidem ochii la asta, atunci cu timpul problema devine mai gravă și necesită o soluție. 

În acest moment, devine evident: un partener imatur emoțional este lângă tine. 

Ce în comportamentul său poate indica acest lucru și cum să recunoașteți problema înainte de a vă pune în pericol relația?

• Evită să-și arate sentimentele și are dificultăți în a-și exprima emoțiile. Toată lumea are sentimente și emoții, iar ignorarea, evitarea sau negarea lor este un semn distinctiv al imaturității. Problema este că, dacă o persoană nu poate face față propriilor experiențe, nu va ști cum să te ajute la momentul potrivit.

Semne ca iubitul tău e imatur emoțional

• Îi place să dea vina pe ceilalți pentru eșecurile și greșelile sale. Într-o relație sănătoasă, partenerii sunt capabili să se asculte unul pe altul, să lucreze la probleme și să accepte criticile, dar o persoană imatură suportă dureros cele mai mici remarci care i se adresează, așa că este întotdeauna mai convenabil pentru el să ia poziția de victimă, să fie jignit și să nu fie responsabil pentru acțiunile și deciziile sale.

• Nu știe/nu-i place să planifice viitorul și, ca urmare, să facă planuri comune. Asta nu înseamnă că la prima întâlnire trebuie să discutați câți copii veți avea. 

Dar când o persoană spune că trăiește clipa și nu își planifică viața, cel mai probabil, acest lucru este valabil și pentru relații.

• Lasă relațiile la suprafață. Nu ne deschidem imediat partenerilor, pentru că asta înseamnă să devenim vulnerabili și să arătăm dorința de a învăța și de a accepta pe altul. 

Dar dacă ai fost într-o relație de mult timp și în același timp simți că partenerul tău este detașat și nu te lasă să te apropii de el la nivel emoțional, asta înseamnă că îi este greu să stabilească o relație. relație cu adevărat strânsă.

• Se ascunde de tine în momentele de criză. Dacă o persoană nu este capabilă să facă față propriilor experiențe, este logic că nici nu va ști să facă față străinilor. 

Și atunci în momentul în care ai nevoie de sprijin sau ajutor, cel mai probabil vei simți că distanța dintre voi crește și mai mult. Iar unul dintre bonusurile frumoase pe care le oferă o relație sănătoasă este oportunitatea de a obține sprijin de la o persoană dragă.

• Nu își asumă responsabilitatea și își pune întotdeauna nevoile și interesele deasupra celorlalți. În caz contrar, acționează numai atunci când vede un beneficiu pentru el însuși. 

ATENȚIE! Dacă vezi că partenerul nu face niciun pas către tine, continuă să se comporte la fel ca înainte, atunci ar trebui să te gândești: este cu adevărat necesară o astfel de relație?
MAI POTI CITI