Cum să crești rapid Imunitatea COPIILOR. Ce alimente cresc imunitatea la un copil.

Starea imunității copiilor depinde de mulți factori, dintre care fiecare este important împreună cu ceilalți. 

Prin urmare, din păcate, nu există un singur „buton magic” prin apăsare pe care să-i creșteți sistemul imunitar și să îl faceți să înceapă sau să-și întărească activitatea în corpul copilului.

De asemenea, boala, în timpul căreia organismul adulților și copiilor se familiarizează cu diverși viruși și bacterii, este unul dintre mecanismele de stimulare a sistemului nostru imunitar.

Așa se antrenează imunitatea noastră, crescându-și puterea, câștigând experiență. Se crede că un copil de vârstă preșcolară se poate îmbolnăvi aproape în fiecare lună.

Pe baza mecanismelor luptei naturale a imunității împotriva bolii, a fost inventată o modalitate mai ușoară de a stimula sistemul imunitar - aceasta este vaccinarea.

Vaccinarea este astăzi o modalitate rapidă, eficientă și sigură de a „crește” imunitatea. 

cum sa cresti imunitate copilului prin alimentatie

Însă imunologii moderni nu sunt de acord cu definiția „creșterii imunității”, deoarece în vaccinare este vorba despre susținerea sistemului imunitar și antrenamentul acestuia.

Acum, în ajunul sezonului bolilor respiratorii acute și gripei, este necesar să ne gândim la vaccinarea împotriva acestor infecții pentru a permite formarea unei imunități puternice adaptată la acestea perioada toamnă-iarnă.


Stilul nostru de viață poate influența imunitatea. Acesta este regimul și rutina zilnică, inclusiv timpul de odihnă.

Pentru a menține forțele naturale de apărare imunitară a copiilor, este important să duceți un stil de viață sănătos, fără a uita de mersul în aer curat, somn bun.

Activitatea fizică moderată regulată ajută la menținerea imunității și la un proces de recuperare mai rapid după boală.

De asemenea, medicii au observat că stresul poate afecta negativ sistemul imunitar.

Ce alimente cresc imunitatea la un copil


O alimentație rațională variată, bogată în vitamine, microelemente, fibre și proteine, dă organismului puterea de a face față mai repede virușilor și bacteriilor.

În perioada toamnă-iarnă, pentru întărirea sistemului imunitar, este important să obținem suficient acid ascorbic (vitamina C), care se găsește în alimente precum citrice, mere, măceșe.

Seleniul și alte vitamine, precum vitamina E, precum și oligoelemente precum manganul, zincul și cuprul, ajută, de asemenea, la lupta împotriva bolilor infecțioase. 

Un oligoelement important implicat în activitatea multor sisteme ale corpului nostru, inclusiv sistemul imunitar, este fierul, pe care îl putem completa mâncând carne, roșii, leguminoase și iod din pește oceanic. Este de dorit să obțineți întreaga gamă de vitamine și microelemente din alimente.

În plus, mâncarea variată și gustoasă, spre deosebire de complexele de vitamine, este o sursă suplimentară de emoții pozitive și modalitatea corectă de formare a microflorei intestinale normale, al cărei rol în funcționarea sistemului nostru imunitar este mare.
MAI POTI CITI