Pământul a început să se Învârtească mai repede decât oricând, iar oamenii de știință nu știu de ce

Pământul a finalizat recent o rotație mai rapidă decât oricând, la 1,59 milisecunde sub 24 de ore , iar consecințele pentru modul în care măsurăm timpul îi alarmează pe experții din întreaga lume .

Ar putea fi pentru  prima dată  în istoria lumii când ceasurile globale vor trebui accelerate.

„Acest lucru ar fi necesar pentru a menține ora civilă – care se bazează pe ritmul ceasurilor atomice – în pas cu timpul solar, care se bazează pe mișcarea Soarelui pe cer”, 

Oamenii de știință nu știu ce anume face planeta noastră să se rotească mai repede decât oricând,  dar unii  experți se tem  că ar putea fi  „devastator”,  în timp ce alții speculează că zilele mai scurte ar putea fi legate, desigur, de schimbările climatice.

de ce a inceput pamantul sa se invarta din ce in ce mai repede

Deoarece rotația Pământului a încetinit întotdeauna în mare măsură de-a lungul timpului, ceasurile atomice au adăugat până acum doar secunde pozitive pentru a ține pasul. Au fost necesare 27 de secunde pentru a menține exact ora atomică încă din anii 1970.

Cu toate acestea, tocmai s-a constatat că, pe 29 iunie, Pământul a înregistrat cea mai scurtă zi de când oamenii de știință au început să folosească ceasurile atomice pentru a-și măsura rotația, ceea ce a fost doar cel mai recent record de viteză stabilit pentru planeta noastră din 2020. 

Chiar s-a apropiat din nou mai recent. pe 26 iulie, după ce a finalizat o rotație în  1,5 milisecunde sub 24 de ore .

O secundă intercalată negativ ar însemna că ceasurile noastre sar peste o secundă, ceea ce ar putea crea probleme pentru sistemele IT.

Cât despre faptul dacă Pământul se va învârti din ce în ce mai repede pe măsură ce zilele continuă să se scurteze,  nimeni nu știe.  Sau NU ne spune!
MAI POTI CITI