Obiceiuri Nesănătoase care îți Slăbesc Memoria și de care nu știai

Obiceiurile proaste slăbesc memoria! Iată câteva dintre aceste obiceiuri nesănătoase care au un impact negativ asupra memoriei tale.

1. Probleme psihologice

Traumele nerezolvate, anxietățile și depresia pot afecta foarte mult concentrarea ta. În astfel de stări, lucrurile scad literalmente de sub control, iar gândurile de același tip se învârt în cerc, făcând dificil să fii organizat. 

Oamenii de știință explică: după ce a supraviețuit unei situații dificile, sistemul nervos este într-un mod de risc ridicat, oferind unei persoane protecție de bază în primul rând - și relegând micile detalii în fundal și chiar în al treilea plan. 

Reduceți factorii de stres și apelați la specialiști pentru a scăpa de „overdrive” și pentru a începe să trăiți o viață împlinită.

2. Dieta strictă

ce obiceiuri zilnice iti slabesc memoria si sunt nesanatoase

Există alimente speciale care au un efect benefic asupra capacității de a reține și de a reproduce informații - peștele gras, legumele cu frunze, fructele de pădure, nuci, cafea și ceai. 

Dacă ții o dietă strictă și renunți la majoritatea acestor alimente, memoria ta s-ar putea deteriora deoarece creierul tău are nevoie de o nutriție adecvată. 

Alimentele antiinflamatoare precum fructele, legumele, fasolea și cerealele integrale și pâinea vor ajuta, de asemenea.

3. Luarea anumitor medicamente

Simți că memoria îți începe să se clatine? Gândiți-vă dacă ați început recent să luați medicamente. 

Capacitatea de a vă aminti și de a procesa informații este afectată negativ de antidepresive, medicamente pentru alergii și medicamente pentru tensiunea arterială. 

Datorită proprietăților lor sedative (calmante), creierul vostru poate „încetini” puțin. Așa că, dacă urmează să luați anumite medicamente, consultați-vă medicul cu privire la acest aspect.

4. Lipsa somnului

Somnul sănătos permite creierului nostru să se refacă. Trebuie să fie lung și profund– pentru a parcurge toate fazele, inclusiv cele în care are loc consolidarea memoriei – transformarea noilor informații și „stocarea” în „memorie pe termen lung” (altfel se va pierde). 

Această parte a creierului se numește hipocamp. Lipsa somnului ii poate reduce munca cu 40% - ceea ce înseamnă sa te lipsească de câteva amintiri noi. 

Dormiți 7-9 ore și creați condiții de calitate pentru aceasta - liniște, întuneric și aer curat.

5. Dorința de a fi multifuncțional

Capacitatea de a gândi simultan la mai multe probleme și de a rezolva multe probleme privează o persoană de oportunitatea de a se concentra cu atenție asupra unui singur lucru. Ceea ce, la rândul său, reduce capacitatea de a reține informații importante. 

Dacă doriți să preveniți această problemă, faceți lucrurile în ordine. Nu le ține pe toate în cap - scrie o listă și ia o pauză după fiecare sarcină finalizată.
MAI POTI CITI