MOTIVE pentru care NU SLĂBEȘTI si de care nu ai știut până acum

Nu pot slabi! Iată câteva motive pe care s-ar putea să nu le fi cunoscut. Analizăm toate greșelile de slăbire și aflăm de ce încercările de a pierde kilogramele în plus nu dau rezultate.

De ce nu poți pierde în greutate. Chiar și cu o abordare competentă și o alimentație adecvată, din anumite motive nu este întotdeauna posibil să slăbești. Să vedem ce te poate împiedica și ce cred experții despre asta.

1. Pentru că a trecut doar o săptămână sau două

Poate că mulți dintre noi căută pe forumuri răspunsul la întrebarea: de ce nu este posibil să slăbești zece kilograme într-o săptămână. 

Recunoaște că ai acumulat exces de greutate de mulți ani și vrei să scapi de el în 7 sau 14 zile. În acest timp, nu se poate aștepta un rezultat calitativ de la o dietă sau un antrenament.

nu poti slabi cauze si motive secrete

Din perspectivă psihologică așteptarea unui rezultat rapid setează automat creierul să restrângă planul planificat. Veți dori rapid să puneți capăt „chinului” și să vă recompensați. Mai ales când vine vorba de restricții stricte.

2. Pentru că nu dormi suficient și trăiești într-o stare de stres.

Există în corpul nostru așa-numitul hormon al stresului - cortizolul. Când dormi puțin, mănânci puțin și te îngrijorezi mult, nivelurile de cortizol cresc foarte mult. 

Nivelul glucozei din sânge crește, organismul nu mai descompune grăsimile și descompune proteinele. Se reasigură astfel încât să avem mereu energie disponibilă.

Stresul ne determină să căutăm satisfacție în mâncare, alegând junk food care oferă doar efectul de a obține plăcere instantanee. 

De asemenea, anxietatea  duce la tulburări de somn. Iar odihna de proasta calitate le dă hormonilor un semnal de a consuma carbohidrați simpli, aprovizionându-se din nou cu energie.

3. Pentru că nu mănânci suficient

Lipsa regulată de vitamine duce la o deteriorare a aspectului și îți subminează sănătatea. Încerci să slăbești cu deficit de calorii, dar nu funcționează și nu știi de ce. 

Atunci când ții o dietă strictă pe termen scurt, mai pierzi apă, apoi deșeurile digestive și apoi, de regulă, dieta se termină. Apoi kilogramele revin, pentru că nu este grăsimea cea care a dispărut.

Când ții o dietă strictă și lungă, organismul intră în panică și nu mai folosește grăsime de rezervă pentru a-ți asigura o viață normală, inclusiv în modul de supraviețuire. 

Și, bineînțeles, când mănânci puțin, metabolismul tău încetinește, și este mai greu să slăbești. De aceea este atât de greu să slăbești în condiții atât de extreme .

4. Pentru că nu bei suficientă apă.

Studiile au arătat că persoanele obeze suferă adesea de deshidratare. Apa joaca un rol foarte important in procesul de silabire, asa ca este necesar sa bei 2 litri de apa pura pe zi. 

Dacă ai auzit sfaturi că nu trebuie să bei în timpul unui antrenament, pentru că astfel vei slăbi mai mult, uită de ele. Mulți oameni fac aceste greșeli în timp ce slăbesc. 

La urma urmei, apa este implicată în procesul de eliminare a toxinelor și de transport a grăsimilor pentru eliminarea ulterioară.

Amintiți-vă doar că orice experimente cu diete ar trebui efectuate după consultarea unui specialist
MAI POTI CITI