De ce am coatele uscate și genunchii. Tratamente coate aspre uscate.

Coate aspre uscate si crăpate, crema pentru coate uscate, tratament coate uscate, piele crăpată in cot.

De ce apare uscăciunea genunchilor și a coatelor și cum să o tratăm simplu și eficient acasă.

Pielea din zona cotului este destul de subțire și practic lipsită de țesut subcutanat și glande sebacee, prin urmare este predispusă la uscăciune. 

În zona genunchilor, nu este atât de subțire, dar are și o cantitate mică de glande sebacee și fibre. Prin urmare, este nevoie de îngrijire suplimentară pentru pielea din aceste zone.

La oamenii sănătoși, următoarele cauze duc la uscarea pielii la coate și genunchi:

păreri am coate aspre si crăpate forum tratamente naturiste

• obiceiul de a-ți pune coatele pe masă;
• a face un duș sau o baie foarte fierbinte (acest obicei provoacă, în general, pielea uscată); 
• avitaminoza; 
• caracteristici de vârstă; 
• lipsa de colagen. 

Pentru ca pielea din zona coatelor și genunchilor să fie moale, acestea trebuie îngrijite.

Sunt folosite aceleași metode pe care le folosim în îngrijirea feței și a corpului - aplicarea de creme, loțiuni de corp, spălarea acestor zone. 

O metodă eficientă de refacere a pielii poate fi considerată utilizarea uleiurilor naturale pentru hrănire și hidratare - de la cel mai simplu ulei de măsline la unt de shea, semințe de struguri, piersici sau caise, nucă de cocos și, de asemenea, vaselina cosmetică. 

Nu uitați de hidratarea acestor zone, în special a coatelor - acest lucru trebuie făcut în mod regulat: de fiecare dată după baie sau duș.

Pentru a curăța zona cotului, puteți folosi un scrub facial, pentru genunchi, folosiți un scrub de corp obișnuit. 

Pe lângă îngrijirea cosmetică, este foarte important să acordați atenție dietei, deoarece pielea uscată a coatelor este adesea asociată cu lipsa anumitor vitamine - cel mai adesea acestea sunt vitaminele A, D și E

În scop preventiv, puteți lua complexe de vitamine care conțin OMEGA 3

Și, bineînțeles, nu trebuie să uităm de colagen, producția sa în organism scade odată cu vârsta, așa că de câteva ori pe an merită să beți acest supliment pentru a menține. frumusețea pielii și sănătatea articulațiilor. 

Luarea de suplimente cu colagen va ajuta la rezolvarea problemei pielii uscate, inclusiv în zona coatelor și a genunchilor.
MAI POTI CITI