De ce Alimentele cu conținut scăzut de Grăsimi sunt nesănătoase. Beneficiile grăsimilor asupra organismului.

„Poveștile de groază” despre pericolul de moarte al grăsimilor nu sunt altceva decât un mit.

Mitul că nu există nimic mai rău și mai dăunător decât grăsimile a fost inventat de nutriționiștii „la modă” și preluat cu bucurie de producătorii de alimente. 

1. Fără suficientă grăsime, o persoană gândește și reacționează mai rău, ia decizii greșite

Acizii grași și toți compușii lor, sunt incluși în aproape fiecare celulă și într-o structură foarte importantă - membrana celulară. Fără grăsime - nu există membrane celulare puternice, adică nu există protecție pentru aceasta, ceea ce înseamnă că celula este ușor deteriorată de stres, toxine, și așa mai departe.

Celulele creierului și celulele sistemului nervos central au nevoie de carbohidrați și grăsimi pentru alimente. Fără grăsime, creierul suferă, de fapt, de ”foame de energie”. 

pareri beneficiile grăsimilor si de lipsa lor ne face prosti

2. Mai multe grăsimi, mai puține medicamente

Cum rămâne cu excesul de greutate și colesterolul periculos din vase? Îți vom răspunde: s-a dovedit deja că conținutul scăzut de grăsimi nu rezolvă problemele nici ale excesului de greutate, nici ale colesterolului. 

Mai mult, consumul moderat de grăsimi saturate (20-30% din dieta totală) este benefic pentru inimă, iar înlocuirea grăsimilor animale cu cele vegetale afectează negativ activitatea inimii.

În 2015, s-a recunoscut că nu colesterolul total este cauza bolilor cardiovasculare, ci zahărul. 

În ceea ce privește uleiul de pește, acesta ne prelungește viața, iar acest lucru s-a dovedit. În primul rând, protejează inima de îmbătrânire. În al doilea rând, prin suprimarea inflamației sistemice. Și, în al treilea rând, prevenirea depresiei. 

3. Dacă vrei să slăbești - uită de alimentele fără grăsimi

Acum despre alimentația sănătoasă, despre care toată lumea adoră să vorbească, dar puțini oameni o înțeleg cu adevărat. Nu este vorba despre eliminarea grăsimilor. 

Filosofia unei diete de slăbire eficiente este echilibrul. Cei trei piloni ai unei diete sănătoase sunt proteinele, grăsimile și carbohidrații. Și toate în cantitate suficientă pentru organism. 

Un studiu controlat care a durat 30-50 de zile a arătat că persoanele care sunt supraponderale și mănâncă cantități mari de grăsimi animale saturate pierd în greutate mult mai repede decât persoanele care mănâncă alimente cu conținut scăzut de grăsimi și sunt, de asemenea, supraponderali. 

4. Contează și când mâncăm, nu numai ce mâncăm

Voi spune mai multe: nu există nicio tragedie dacă mănânci un cotlet bun de porc o dată la două săptămâni. Este mai important să te gândești la momentul în care îl mănânci. 

Proteinele și grăsimile ar trebui să fie furnizate atât dimineața, cât și după-amiaza. Seara, mai aveți nevoie de opțiuni mai ușoare. Dacă e vorba de proteine, atunci poți mânca un chefir ușor, de exemplu. 

Dar dimineața nu există deloc restricții: la micul dejun poți mânca ce vrei. Dacă nu există contraindicații medicale, atunci chiar și un cotlet de porc - totul se va arde în timpul zilei în timp ce vă ocupați de afacerea voastră. 

Prin urmare, toate aceste mic dejunuri „de fete” (iaurt și o ceașcă de cafea) nu sunt deloc bune pentru sănătate și energie. 
MAI POTI CITI